/ Xiaomi

Xiaomi telefoons

Xiaomi Mi Note Pro
Xiaomi Mi Note

Algemene informatie Xiaomi

xiaomiXiaomi, of voluit Xiaomi Tech is een Chinees elektronica bedrijf met haar hoofdvestiging in Beijing, China. Het is 's werelds derde grootste smartphone distributeur. Xiaomi ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt smartphones en mobiele apps. Sinds de release van de allereerste smartphone in 2011, heeft Xiaomi een flink deel van het marktaandeel in handen op het vasteland van China. De oprichter en CEO van het bedrijf is Lei Jun, volgens Forbes behoort hij tot de 25 rijkste personen van China. In 2014 heeft Xiaomi meer dan 60 miljoen smartphones verkocht. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 5.000 werknemers en dit aantal is nog steeds groeiende. Voor het korte bestaan van Xiaomi is het uitermate een knappe prestatie dat het nu al de derde grootste smartphone fabrikant is in de wereld. In 2014 is Xiaomi Tech ook 's werelds meest waardevolle technologie start-up na het ontvangen van 1,1 miljard dollar financiering van beleggers. Op dit moment is het bedrijf meer dan 46 miljard dollar waard. De oprichter en CEO van het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt smartphones vanuit de kleine dingen, in plaats van te beginnen met het streven naar perfectie. De smartphones van Xiaomi zijn betaalbaar maar hebben krachtige hardware en ze zijn voorzien van de nieuwste software. Xiaomi is op dit moment nog niet verkrijgbaar bij Nederlandse providers.

Smartphones en abonnementen

Xiaomi heeft de voorbije jaren meerdere smartphones op de markt gebracht in verschillende prijsklassen. Xiaomi's vlaggenschip is de Xiaomi Mi-serie. Het vlaggenschip is net als alle andere smartphones op dit moment alleen nog maar te verkrijgen in onder andere China, Singapore, India, Thailand en Maleisië. Een andere smartphone uit het assortiment van Xiaomi is Redmi Note. Dit is een phablet in de Redmi-serie. De eerste smartphones uit de Redmi-serie waren binnen slechts 6 seconden uitverkocht. Het aantal verkochte exemplaren in de 6 seconden was 50.000. Xiaomi wil ook de concurrentie aangaan met Apple. Het bedrijf heeft onlangs twee iPhone-rivalen gepresenteerd die de helft goedkoper zijn dan de originele iPhone. Xiaomi wil in de toekomst zich blijven ontwikkelen en het marktgebied uitbreiden. Wanneer de Xiaomi smartphones bij Nederlandse telecom winkels en providers verkrijgbaar zal worden is nog niet bekend.

Besturingssysteem

xiaomi noteDe software van de Xiaomi smartphones is gebaseerd op MIUI, een gesloten broncode op basis van het Android mobiele besturingssysteem. MIUI is ontwikkeld door Xiaomi Tech en het heeft ten opzichte van Android een aangepast uiterlijk. Het mobiele besturingssysteem van de Xiaomi smarthpones is een samenstelling van Samsung's TouchWiz en Apple's iOS. Bij Xiaomi Tech hebben ze vast en zeker gedacht; Beter goed gejat dan slecht bedacht! Het mooiste aan MIUI is dat het een functie heeft dat andere Android besturingssystemen niet hebben, namelijk een volledig veranderbaar uiterlijk. De updates voor het mobiele besturingssysteem van Xiaomi zijn meestal op vrijdag. Deze dag wordt namelijk bij Xiaomi ook wel “Orange” Friday genoemd. MIUI is meegeïnstalleerd op alle Xiaomi smartphones.