/ Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5

Hier lees je info over de Sony Xperia Z5 en ontdek je alles over deze premium smartphone! Hier vind je reviews, informatie over specificaties, foto’s, tips en tricks én plus- en minpunten van het toestel. Vergelijk de prijzen voor dit toestel in onze vergelijkingstool en zoek de beste deal bij jou mobiele abonnement voorkeuren!

Informatie over de Sony Xperia Z5

Fabrikant Sony heeft tijdens de elektronicabeurs IFA, wat in september 2015 werd gehouden, de Xperia Z5 aangekondigd. Samen met deze uitvoering zijn er nog 2 andere varianten op de markt: de Sony Xperia Z5 Compact, die over een kleiner scherm beschikt én de Sony Xperia Z5 Premium die over een beeldscherm met een 4k resolutie beschikt.

Het toestel is voorzien van een strakke premium behuizing, die aan de achterkant mat is afgewerkt. Het beeldscherm is 5,2 inch groot en heeft een full-hd resolutie, dit zagen we ook al bij voorgangers van het toestel. In de zijkant  van de behuizing is de homeknop gemonteerd die voorzien is van een vingerafdrukscanner. Middels de scanner kan het toestel ontgrendeld of juist vergrendelt worden. De scanner heeft ondersteuning voor 5 verschillende profielen, waardoor meerdere personen toegang kunnen krijgen tot het toestel.

Sony Xperia Z5 met abonnement kopen

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties van de telefoon

De Sony XPeria Z5 beschikt over een 5,2 inch groot display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De processor bedraagt een Qualcomm Snapdragon 810 variant en het werkgeheugen bedraag 3GB. Het interne geheugen, wat standaard 32GB is, is uit te breiden met een geheugenkaartje. Aan de achterkant beschikt het toestel over een 23 megapixels camera waarmee haarscherpe foto’s gemaakt kunnen worden. Aan de voorkant is een variant van 5 megapixels beschikbaar. De hardware van de Z5 wordt gevoed door een accu van 2900 mAh.

Pluspunten

De Xperia Z5 is een prachtig toestel dat beschikbaar is in drie verschillende kleuren. De aanschafprijs is in vergelijking met concurrentie prima. Voor mensen die een haarscherp scherm willen is de Z5 Premium een goede optie.

Minpunten

Door de krachtige hardware van het toestel, is de accuduur van het toestel niet erg lang. De behuizing van het toestel is licht gevoelig voor gebruikssporen.