/ Sony Xperia Z5 Premium

Sony Xperia Z5 Premium

Ben je op zoek naar een Sony Xperia Z5 Premium? In onze vergelijkingstool vergelijk je prijzen voor mobiele abonnementen in combinatie met deze smartphone! Verder vind je hier informatie, specificaties en plus- en minpunten van deze high-end telefoon van Sony!

Informatie over de Sony Xperia Z5 Premium

De Sony Xperia Z5 Premium is in september 2015 aangekondigd tijdens de elektronicabeurs IFA, dat werd gehouden in Berlijn. Naast de Premium variant kondigde Sony ook de Z5 en de Z5 compact aan. De Premium is het paradepaardje van de Z5 serie en beschikte als eerste smartphone over een 4k display, waarmee het beeld haarscherp is.

Hoewel het scherm een 4K resolutie heeft, heeft de fabrikant besloten om veel items te laten renderen om full-hd resolutie zoals de interface, games en de browser. Alleen video en beeldmateriaal worden getoond in 4k resolutie. Deze restrictie is te omzeilen via grijze wegen, maar Sony waarschuwt dat hiermee de garantie vervalt onder bepaalde voorwaarden en de foto’s die met de camera gemaakt worden van mindere kwaliteit worden.

Specificaties van de Z5 Premium

De Sony Xperia Z5 Premium beschikt over een 5,5 inch groot scherm dat werkt met een maximale resolutie van 3840 x 2160 pixels. De processor bedraagt een Snapdragon 810 variant van Qualcomm die wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen van het type lpdd3.

Het interne opslaggeheugen is 32GB groot maar kan worden uitgebreid met een microSD kaartje. De hardware van het toestel wordt gevoed door een accu van 230 mAh. Aan de achterkant is een 23 megapixels camera aanwezig die beschikt over een Exmor RS-sensor.

Pluspunten

De Xperia Z5 Premium is een prachtig high-end toestel dat bovendien beschikt over een zeer goed display. Het toestel is onder bepaalde voorwaarden stof- en waterdicht, zonder gebruik te maken van klepjes wat bij concurrenten nog wel is het geval is.

Minpunten

De Z5 Premium is een high-end toestel, dat een hoge aanschafprijs kent. Veel mensen kiezen er dan ook voor om het toestel in combinatie met een mobiel abonnement aan te schaffen, waardoor je vaak een korting krijgt op de aanschafprijs van het toestel.