/ Sony Xperia Z5 compact

Sony Xperia Z5 compact

Ben je op zoek naar een Sony Xperia Z5 Compact? Op deze pagina vind je een verzameling van informatie over deze smartphone! Bekijk info over het design, de hardware en lees recensies over deze smartphone van Sony. Geef jou abonnement voorkeuren op in onze speciale vergelijkingstool en zie direct welke deals het beste bij jou wensen aansluiten!

Informatie over de Xperia Z5 compact

Tijdens de IFA beurs, die werd gehouden in september 2015, kondigde smartphone fabrikant Sony drie nieuwe toestellen aan die allen onder de Z5-serie vallen. De Xperia Z5, Z5 Premium en de Z5 Compact werden aangekondigd en waren een tijdje later verkrijgbaar in Nederland. De Z5 compact is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleine smartphone; echter is de hardware erg krachtig vergeleken met concurrerende telefoons in deze klasse. De Sony Xperia Z5 Compact is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, geel en rood.

Specificaties van de telefoon

De Xperia Z5 beschikt over een 4,6 inch groot scherm die werkt met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Deze resolutie en schermgrootte zagen we ook bij de voorganger, de Xperia Z3 Compact. De processor bedraagt een Qualcomm Snapdragon 810 variant en het werkgeheugen bedraagt 2GB. De standaard opslagcapaciteit van het toestel is 32GB groot.
Aan de achterkant beschikt het toestel over een 23 megapixels camera, die beschikt over een 1 / 2.3” Exmor RS-sensor. Sony geeft aan dat door gebruik van deze sensor, de camera sneller scherp stelt dan bij concurrenten. Aan de voorkant is een 5 megapixels camera geïnstalleerd voor bijvoorbeeld videobellen. Het toestel beschikt verder over een vingerafdrukscanner en het interne geheugen kan uitgebreid worden met een microSD kaartje. De hardware van het toestel wordt gevoed door een accu van 2600 mAh.

Pluspunten

De Sony Xperia Z5 Compact is een mooi vormgegeven toestel die beschikt over krachtige hardware. Vergeleken met andere telefoons in het compact segment is de performance van het toestel hoog. Dankzij de speciale camera sensor kun je haarscherpe foto’s met het toestel maken

Minpunten

Het prijskaartje van de Xperia Z5 Compact is vrij hoog, zeker in vergelijking met andere toestellen uit dit segment. Het toestel beschik echter vaak wel over betere hardware en features.