/ Sony Xperia Z4

Informatie van de Sony Xperia Z4

sony xperiaDe Sony Xperia Z4 is nog niet officieel aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip van Sony zal naar verluidt aangekondigd gaan worden tijdens het MWC 2014 te Barcelona.

Het nieuwe toestel van Sony zal naar verwachting een bescheiden upgrade worden van de onlangs aangekondigde Sony Xperia Z3. De smartphone zal naar alle waarschijnlijkheid een 5,4 inch Quad HD display krijgen met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. De Sony Xperia Z4 zal een kloppend hart hebben met een 32-bits Snapdragon 805 processor ondersteund door 4 GB RAM. Er zal intern 32 GB opslagruimte aanwezig zijn welke uit te breiden is middels een microSD-kaart. Aan de achterkant van de smartphone zal een 20,7 megapixel camera zitten en aan de voorkant komt een verbeterde front-facing camera met 4,8 megapixels. De batterij van de Sony Xperia Z4 zal enorm verbeterd zijn. In de Xperia Z3 zit nog een batterij met 3100 mAh capaciteit, terwijl er in de Xperia Z4 een batterij zal komen met 3400 mAh capaciteit. Zo kun je ongestoord de hele dag genieten van je Sony Xperia Z4. Het toestel zal blijkbaar gaan draaien op de allernieuwste versie van Android, namelijk Android 5.0 Lollipop.

Belangrijkste specificaties van de Sony Xperia Z4 (Geruchten)

  • 5,4 inch Quad-HD Display met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • 32-bits Snapdragon 805 processor
  • 20,7 megapixel hoofdcamera en 4,8 megapixel front-facing camera
  • 32 GB interne opslagruimte, uitbreidbaar
  • 3400 mAh batterij
  • Android 5.0 Lollopop

Verwachtingen Sony Xperia Z4

De verwachting is dat Sony de Xperia Z4 zal gaan aankondigen tijdens het Mobile World Congress 2015 dat wordt georganiseerd in Barcelona. De kans is redelijk groot dat Sony dit evenement aangrijpt voor de lancering van de Sony Xperia Z4 omdat ze tijdens de vorige editie de Xperia Z2 ook tijdens het MWC aankondigende. De Xperia Z4 zal naar verwachting in april 2015 in Nederland verkrijgbaar worden en naast de phablet variant zal Sony ook een compacte variant op de markt brengen maar dit is nog niet helemaal zeker.

De Sony Xperia Z3 ziet er al geweldig uit maar de randen rondom het display zijn veel te groot. Dit zal bij de Xperia Z4 aanzienlijk verkleint worden waardoor je meer display hebt dan randen rondom het display. Het toestel zal volledig uit metaal worden gemaakt waardoor het een premium uiterlijk zal krijgen. Met een verkoopadviesprijs van rond de 649 euro mag je ook wel verwachten dat de Sony Xperia Z4 voorzien is van een metalen design en high-end specificaties.