/ Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3Sony Xperia Z3

Hier lees en vind je alles wat je moet weten over de Sony Xperia Z3. Lees algemene informatie over deze smartphone, bekijk de specificaties én lees reviews! Verder vergelijk je op deze pagina gemakkelijk de prijzen tussen verschillende aanbieders voor zowel een los toestel, als een mobiel abonnement in combinatie met de Z3.

Informatie over de smartphone

De Sony Xperia Z3 is op 4 september 2014 tijdens de elektronica beurs IFA onthuld. Na de aankondiging werd het toestel in oktober officieel uitgebracht in verschillende delen van de wereld. Het toestel valt onder de Z serie toestellen van Samsung en is een high-end model. Het toestel volgt de Xperia Z2 op en is zelf opgevolgd door de Xperia Z3+ of Z4.

De smartphone beschikt over een metalen frame, dat over afgeronde randen beschikt. De achterkant is van glas, waardoor het toestel een stevige behuizing heeft. Uit ervaringen blijkt dat de achterkant van de telefoon wel redelijk gevoelig is voor krasjes. Het toestel is stof- en waterdicht, zelfs een stukje beter dan zijn voorganger waardoor het over een betere IP certificering beschikt. Van het toestel is ook een mini variant beschikbaar, dit is de Sony Xperia Z3 Compact.

Specificaties van de Sony Xperia Z3

De Sony Xperia Z3 beschikt over een 5,2 inch groot scherm dat werkt op een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De SoC bedraagt een Snapdragon 801, de processor is een Quad core uitvoering die berekeningen doet op 2,5GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB en het interne opslaggeheugen is 16GB groot óf 32GB bij de duurdere variant. Bij beide varianten is het interne opslaggeheugen uit te breiden met een geheugenkaartje.
Aan de achterkant bevindt zich een camera, die foto’s schiet van 20.7 megapixels. Aan de voorkant is een simpele camera gemonteerd met slechts 2.2megapixels, wat doorgaans voldoende is voor gebruik van videobellen. De hardware wordt gevoed door een accu met een capaciteit van 3100 mAh.

Pluspunten

De Sony Xperia Z3 is een zeer snel toestel, doordat het beschikt over krachtige hardware. De accuduur is door de grootte van de accu goed. Het toestel is stof- en waterdicht, waardoor het toestel beter tegen een stootje of regen kan.

Minpunten

Doordat de achterkant van het toestel van glas is, is deze redelijk gevoelig voor krasjes. Het toestel is vergeleken met concurrerende smartphone redelijk duur geprijsd.