/ Sony

Sony telefoons

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia X
Sony Xperia XZ
Sony Xperia X Performance
Sony Xperia XZs
Sony Xperia M5
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z4
Sony Xperia Z3+
Sony Xperia E4
Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia Z3 Compact

Algemene informatie Sony

sony smartphoneSony is een bedrijf dat bekendheid heeft over de gehele wereld. Sony houdt zich nu al een aantal jaren bezig, met het uitbrengen van mobiele telefoons. Sony draait op dit moment mee in de top van deze markt. Dit komt doordat de smartphones die de laatste tijd door Sony zijn uitgebracht, enorm populair zijn. Sony is zich er dan ook erg van bewust dat het bedrijf geen steken kan laten vallen, aangezien de concurrentie erg hevig is. Het bedrijf Sony is opgericht in 1946. Vanaf het jaartal 2001 is Sony zich gaan richten op de mobiele telefoons. In de tussentijd was Sony vooral bezig met het ontwikkelen van televisies en camera's. Ook in deze branche is Sony een erg belangrijke speler. Vanaf het moment dat Sony zich is gaan begeven op de markt van mobiele telefoons, is Sony een samenwerkingsverband aangegaan met Ericsson. Deze bedrijven hebben een aantal jaren samengewerkt. Dit duurde tot 2011, toen koos Sony er namelijk voor om alleen verder te gaan. Dit was een erg goede keuze, aangezien Sony nu erg goede smartphones uitbrengt, zoals de Sony Xperia Z2.

Smartphones en abonnementen

Sony is al sinds 2001 actief op de markt van mobiele telefoons. Het is dan ook niet zo raar, dat Sony al een behoorlijk aantal mobiele telefoons heeft afgeleverd. De telefoons hebben een hele verandering meegemaakt. De eerste mobiele telefoons waren erg simpel en hadden maar een aantal functies. Langzamerhand werden er een aantal functies toegevoegd. Hier was ook veel vraag naar van de gebruikers. Als eerste voegde Sony een mp 3 speler toe aan de mobiele telefoons. Op die manier was het voor gebruikers mogelijk om muziek te kunnen luisteren via de mobiele telefoons. Daarna werd de camera toegevoegd. Nu konden de gebruikers zelfs foto's en video's maken. Dit was natuurlijk een een hele happening en de camera's zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De meeste gebruikers, gebruiken hun smartphone als camera en ze schaffen dan vaak geen aparte camera meer aan. De modellen die nu worden uitgebracht zijn voorzien van vele extra functies. Dit moet ook wel, aangezien de concurrentie dit ook doet. De nieuwste smartphone die door Sony is uitgebracht, is de Sony Xperia Z2. Dit toestel maakt de naam van Sony zeker waar. Het toestel is erg uitgebreid en is voorzien van een camera van maar liefst 20,7 megapixels. Hiermee loopt Sony ver vooruit op de concurrentie. Het toestel is voorzien van een 5,2 inch scherm, waar alle gemaakte foto's erg goed op zichtbaar zijn. Dit toestel zal de gebruikers zeker niet teleurstellen.

Tegenwoordig worden de toestellen van Sony ook steeds vaker via het internet afgenomen. De gebruiker heeft dan twee verschillende opties. Zo kan de gebruiker kiezen voor een abonnement bij het toestel, of het toestel kan los worden gekocht. Kiest de gebruiker voor het laatste, dan moet de volledige aanschafprijs worden betaald. Kiest de gebruiker voor een abonnement bij het toestel, dan kan er nog een kleine bijdrage voor het toestel worden gevraagd, maar dit hangt af van het gekozen abonnement. De gebruiker bepaald zelf hoe het abonnement er uit komt te zien. Dit kan de gebruiker bepalen aan de hand van zijn of haar belgedrag en data verbruik. De toestellen van Sony zijn bij alle providers te verkrijgen.

Besturingssysteem

Alle toestellen van Sony draaien op het wel bekende besturingssysteem Android. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Google. Sony heeft op deze manier zelf geen werk aan het constant updaten van een besturingssysteem. De laatste versie die door Google is uitgebracht is Android 4.4.2 KitKat en hier draait dan ook de Sony Xperia Z2 op.