/ Specificaties
Galaxy S7
Galaxy S7 Galaxy S7 Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 specificaties

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy S7, het vlaggenschip van smartphonefabrikant Samsung. Lees al het nieuws, reviews en discussieer mee. Vergelijk alle prijzen van de verschillende aanbieders van de Samsung Galaxy S7.

  • Topmodel van Samsung
  • Lange accuduur
  • Goede prijs – kwaliteit verhouding

Top deals
gsmwijzer300 Belminuten
2500 MB
Per maand: 32.50
Eenmalig: 25.00
Bekijken
mobiel600 Belminuten
5000 MB
Per maand: 33.50
Eenmalig: 79.00
Bekijken
tele2Onbeperkt bellen
1000 MB
Per maand: 36.00
Eenmalig: 0.00
Bekijken
afm_banner
Informatie
Release datum22-02-2016
Gewicht152 gram
Breedte69,6 mm
Hoogte142,4 mm
Dikte7,9 mm
KleurenZwart, Zilver, Goud, Rosé Goud, Wit
BesturingssysteemAndroid 6
Scherm
Grootte5,1 inch
Resolutie2560px x 1440px
DrukgevoeligNee
TypeHD Super Amoled
Accu
Accu capaciteit3000 mAh
Accu verwisselbaarNee
Camera's
Camera voor5 megapixels
Camera achter12 megapixels
Hardware
ProcessorExynos 8 Octa
Werkgeheugen4 GB
Interne opslag32 GB
Interne opslag uitbreidbaarJa

Samsung Galaxy S7 specificaties

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de twee toptoestellen voor 2016 gepresenteerd: De Sasmung Galaxy S7 en S7 Edge. Het toestel is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Het uiterlijk lijkt niet veel verandert, toch zijn de hoeken meer afgerond en zit er een kleine buiging aan de achterzijde in de behuizing. Het toestel is vervaardigt uit glas en aluminium en voelt stevig aan. De cameralens steekt minder uit de behuizing. Het toestel is iets dikker dan de S6, maar dit scheelt niet veel. Dit kan te maken hebben met de grotere accu dan welke aanwezig was in het vorige top toestel van Samsung. Het beeldscherm is voor de Galaxy S7 een 5,1-inch beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De gebogen Egde versie is voorzien van een 5,5-inch beeldscherm.

Meer informatie

De S7 is voorzien van een nieuwe Exynos-chip, het werkgeheugen bedraagt 4GB in plaats van 3. Dit zou volgens Samsung betere gameprestaties opleveren. Aan de achterzijde van de S7 bevindt zich een 12-megapixel camera. Dit is minder dan de 16 megapixel camera van de S6. De kwaliteit lijkt er echte rop vooruit gegaan. De camera bevat een nieuw soort sensor die sneller is. Door het gebruik van een groter diafragma en grotere pixels kunnen er betere foto’s worden gemaakt, er wordt namelijk meer licht opgevangen. Op het gebied van Software is er bij de S7 weinig veranderd. Wel is het kleurenschema van het instellingen- en notificatiescherm wat aangepast. De S7 Edge heeft wel een aantal nieuwe functies gekregen in verband met de gebogen rand van het toestel. De functie die blijft is om via de gebogen rand contacten en snelkoppelingen te bereiken. Andere nieuwe functies zijn om sport-, beursinformatie en nieuws op te vragen. Beide smartphones zijn waterdicht. Je merkt hier aan het uiterlijk van de smartphones niets van, er zijn geen klepjes gebruikt. Ook zijn beide toestellen voorzien van een MicroSD kaart waardoor het geheugen kan worden uitgebreid.