/ Samsung Galaxy S7 Mini

Samsung Galaxy S7 Mini

Op deze pagina lees je alles over de Samsung Galaxy S7 mini, de mini variant van de Samsung Galaxy S7 serie. Hier vind je het laatste nieuws, geruchten en informatie over deze telefoon.
De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten, gelekte informatie en voorspellingen. Pas nadat Samsung officieel het toestel heeft aangekondigd, valt er iets met zekerheid te zeggen over deze smartphone.

Informatie over de Samsung Galaxy S7 Mini

Samsung heeft de traditie om een aantal maanden na de release van het vlaggenschip ook een mini variant op de markt te brengen. De verwachting is dat ook voor de Samsung Galaxy S7 een mini variant op de markt gebracht zal worden, de Galaxy S7 mini.
Zoals de naam al doet vermoeden is de mini uitvoering een kleinere variant van het vlaggenschip. Daarnaast beschikt het toestel over minder krachtige hardware waardoor de aanschafprijs doorgaans ook een stuk lager ligt. Het toestel heeft nog voldoende kracht aan boord om nieuwe apps en games te draaien.
De mini varianten van Samsung waren in het verleden erg populair, mede gezien de lagere prijs. Daarnaast heeft het toestel een kleiner scherm, wat het makkelijker te bedienen maakt voor mensen met kleinere handen.

Verwachte release datum S7 Mini

Of fabrikant Samsung de mini uitvoering traditie voortzet is nog onbekend. Van de Galaxy S6 serie is op moment van schrijven nog geen mini variant op de markt gebracht. Mocht Samsung besluiten de Samsung Galaxy S7 mini wel te gaan maken verwachten we een aankondiging in het najaar van 2016. Dit is gebaseerd op het uitrolschema wat Samsung bij eerdere modellen hanteerde.
• S3 mini – oktober 2012
• S4 mini – mei 2013
• S5 mini – juli 2014