/ Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 release datum, nieuws en geruchten

Samsung Galaxy AlphaHet is nog redelijk vroeg om al dingen over de Samsung Galaxy S6 te publiceren, maar op het internet komen steeds meer geruchten opduiken met betrekking tot de Samsung Galaxy S6. Het mag duidelijk zijn dat de Galaxy S6 niet lang meer op zich zal laten wachten. Wil je op de hoogte blijven omtrent de release datum, het nieuws en de geruchten van de Samsung Galaxy S6? Je bent bij smartphoneclub.com aan het juiste adres.

Samsung Galaxy S6 met abonnement kopen

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Samsung Galaxy S6 release datum en prijs

Samsung heeft nog met geen woord gerept over de komst van de Samsung Galaxy S6, maar volgens de traditie zal de smartphone begin 2015 gepresenteerd gaan worden. Samsung wijkt namelijk zelden af van de jaarlijkse productcyclus. Het is voor de hand liggend dat Samsung de Galaxy S6 presenteert ergens rond het MWC of zelfs tijdens het MWC. Dit zal niet de verkoopdatum zijn maar de bekendmaking van het nieuwe toestel. De echte release datum ligt meestal ergens in april. De verwachting is dat de Samsung Galaxy S6 in april 2015 verkrijgbaar zal worden.

Er zijn nog nauwelijks geruchten met betrekking tot de verkoopadviesprijs van de Samsung Galaxy S6. Maar de smartphone zal naar verluidt duurder worden dan de Galaxy S5. Het vorige vlaggenschip had bij de release datum een verkoopadviesprijs van 699 euro. Gezien het feit dat de specificaties van de Galaxy S6 verbeterd zullen zijn zal de prijs van de smartphone hoogstwaarschijnlijk uitkomen tussen de 699 en 1000 euro. Dit betreft de verkoopadviesprijs van een los toestel.

Samsung Galaxy S6 design

De kans is aanzienlijk groot dat de Samsung Galaxy S6 een vernieuwd design krijgt. De laatste smartphones die Samsung op de markt heeft gebracht waren voorzien van een metalen chassis maar hadden nog steeds een polycarbonaat achterkant. De verwachting bij de Samsung Galaxy S6 is dat het toestel volledig van metaal zal zijn. Het ontwerp van de Samsung Galaxy S5 heeft veel stof doen opwaaien, want iedereen was in de veronderstelling dat Samsung nu wel een keer met een volledig metalen design zou komen. Bij de Samsung Galaxy S6 zijn alle ogen gericht op het design van de Galaxy S6. Helemaal nu de Galaxy Alpha en de Galaxy Note 4 al enig metaal in de behuizing heeft. Er zijn nog geen duidelijke afbeelding van het mogelijke design van de Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 beeldscherm

Samsung maakt al tijden gebruik van Super AMOLED beeldschermen en deze beeldschermen bevallen uitermate goed. De verwachting is dat de Galaxy S6 ook uitgerust zal zijn met een een Super AMOLED beeldscherm. De resolutie zal naar verluidt wel een boost krijgen. De schermresolutie bij de Galaxy S6 zal wel eens gelijkwaardig kunnen zijn aan die van de Galaxy Note 4. De Galaxy Note 4 heeft een schermresolutie van 2560 bij 1140. Wij verwachten bij de Galaxy S6 een QHD beeldscherm met dezelfde resolutie als bij de Galaxy Note 4. Het beeldschermformaat van de nieuwe smartphone zal iets vergroot worden. Wij denken aan een vergroting tussen de 0,1 en 0,5 inch. Groter kan niet want dan overtreft het de Galaxy Note 4 in beeldschermformaat.

De kans is ook aanwezig dat de Samsung Galaxy S6 uitgerust gaat worden met een ‘flexibel’ scherm. Samsung is al een tijd lang bezig deze technologie uit te proberen en onlangs is de Samsung Galaxy Note 4 Edge gelanceerd. Nu blijkt uit een gerucht dat Samsung bezig is met een tweezijdige Edge voor de Galaxy S6. Niets is mooier dan een Samsung Galaxy S6 met een licht gebogen beeldscherm.

Samsung Galaxy S6 kracht

00_SM-G850F_011_blackNu Google’s Android 5.0 Lollipop ondersteuning biedt aan 64-bit, verwachten wij dat de Samsung Galaxy S6 uitgerust is met een 64-bit processor. Naar verluidt zal het een Snapdragon-chip zijn. Het zal waarschijnlijk een Snapdragon 808 of Snapdragon 810 chip worden, want deze staan gepland voor het begin van 2015. Er wordt alleen maar gesproken over een 64-bit processor. Er is nog weinig informatie te vinden over het RAM geheugen. Een 64-bit processor werkt optimaal in combinatie met 4GB RAM en dit is onze verwachting dan ook bij de Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6-besturingssysteem

Samsung zou volgens de geruchten nog steeds bezig zijn met de ontwikkeling van het eigen mobiele besturingssysteem Tizen. Maar het besturingssysteem komt voor de Galaxy S6 nog veel te vroeg. Daarnaast vinden veel Samsung gebruikers het huidige Android makkelijk in gebruik. Het ligt voor de hand dat de Samsung Galaxy S6 uitgerust zal zijn met Android 5.0 Lollipop.