/ Samsung Galaxy S6 Active

s6 activeSamsung Galaxy S6 Active

Hier vind je informatie over de Samsung Galaxy S6 Active, de robuuste en stevige uitvoering van de Samsung Galaxy S6. Lees onze ervaringen, reviews van gebruikers en vergelijk prijzen voor deze smartphone tussen bekende telefoon aanbieders!

Helaas is op dit moment het toestel alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Samsung heeft nog niet bekend gemaakt of in de toekomst het toestel ook in Nederland op de markt gebracht zal worden. Blijf op de hoogte omtrent al het nieuws en ontwikkelingen om de Samsung Galaxy S6 Active door deze pagina favoriet te maken óf je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Informatie over de Samsung Galaxy S6 Active

Net als bij het vorige vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S5, heeft de fabrikant ook van de Galaxy S6 een stevige variant op de markt gebracht. De eerste geruchten over de Galaxy S6 Active begonnen in maart 2015, vrij kort na de introductie van de Galaxy S6. Pas een paar maand later, juni 2015 werd het toestel daadwerkelijk door Samsung op de markt gebracht en waren specificaties en features van het toestel definitief bekend.

De Galaxy S6 Active is een stevige en robuuste variant van de normale Galaxy S6 en is meer gericht op buitengebruik en is beter bestand tegen een stootje. Het toestel heeft als belangrijkste toevoeging dat het toestel volledig waterdicht, stofdicht is en shock-proof is. Hierdoor is het toestel IP68 gecertificeerd en kan dus voor een bepaalde periode onder water gebruikt worden.

Qua uiterlijk is er het één en ander aangepakt; in plaats van de softwarematige buttons onder het scherm bij de S6, heeft de Active de beschikking over 3 fysieke knoppen. Door de toevoeging van deze knoppen en andere hardware matige veranderingen is het toestel een stukje groter en dikker dan de normale Galaxy S6.

Specificaties van het toestel

De S6 Active beschikt net als de normale Galaxy S6 over een Exynos 7420 octa-core processor die werk op 2,1GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB en het interne opslageheugen is 32GB. Het beeldscherm betreft een 5,1 inch groot scherm wat met een resolutie van 2560 x 1440 pixels werk wat neerkomt op een pixeldichtheid van 577 PPI.

Aan de achterkant vinden we wederom een 16 megapixels cameramodule en aan de voorkant is een 5 megapixels variant aanwezig. De accu heeft wel een upgrade gekregen; deze heeft een capaciteit van 3500 mAh, wat de standby tijd van het toestel ten goede komt.

Pluspunten

Doordat de accu een grote capaciteit heeft (37% meer dan de Galaxy S6), zal het toestel langer meegaan. Door de stevige behuizing en de IP86 certificering is het toestel bestand tegen een stootje en is waterdicht.

Minpunten

Het toestel is alleen verkrijgbaar in een 32GB variant en heeft geen vingerafdrukscanner. Op dit moment is het toestel nog niet officieel verkrijgbaar in Nederland.