/ Samsung Galaxy S5 Plus

Samsung Galaxy S5 PlusSamsung Galaxy S5 Plus

Hier ontdek je alles over de Samsung Galaxy S5 Plus, een verbeterde en snelle versie van de Galaxy S5. Lees informatie over het toestel, specificaties, plus- en minpunten én vergelijk de prijzen voor een los toestel, of in combinatie met een abonnement.

Informatie over de Galaxy S5 Plus

De Galaxy S5 Plus is in oktober van 2014 gepresenteerd voor de Nederlandse markt, ongeveer een half jaar na de introductie van de normale Galaxy S5. Het toestel is een verbeterde variant, doordat het over snellere en betere hardware beschikt. Daarnaast heeft het toestel ondersteuning voor 4g+ netwerken, wat momenteel wordt aangeboden door KPN en Vodafone.

Het toestel, ook bekend onder typenummer G901f, is qua uiterlijk exact gelijk aan de Galaxy S5. Naast de 4g+ ondersteuning, wat naast dit toestel ook de Note 4 en de Galaxy Alpha hebben, is de hardware van het toestel op diverse vlakken aangepakt. De accu capaciteit, het schem en de resolutie van het toestel zijn niet veranderd.

Samsung Galaxy S5 Plus met abonnement kopen

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties

De Galaxy S5 Plus heeft de beschikking over een Qualcomm Snapdragon 805 processor, waar de S5 uitgerust is met een 801 variant. De GPU bedraagt een Andreno 420, de S5 heeft een Adreno 330 processor. Naast de GPU en de processor heeft het toestel ook een geüpgraded modem, het beschikt over een Gobi MDM9635 modem die ondersteuning biedt voor lte categorie 6.

Hiermee kan het toestel gebruik maken van 4g+ netwerken, waarmee op 4G netwerken snellere snelheden behaald kunnen worden. In theorie kan de normale S5 maximaal 150Mbit per seconde halen, de S5 Plus variant een maximale theoretische snelheid van 225Mbit per seconde.

Pluspunten

De Galaxy S5 Plus is een snellere versie van de normale S5. Bij normaal gebruik zal hier weinig van te merken zijn, maar bij het spelen van zware games of gebruik van zware applicaties komt de extra snelheid van de processor en de verbeterde GPU zeker van pas.

Minpunten

Net als de normale S5 beschikt de S5 Plus nog steeds over een onhandig klepje waar achter de USB-aansluiting is verstopt. Dit klepje breekt gauw af en is benodigd voor de waterbestendigheid  van het toestel.