/ Specificaties

De Specificaties van de Samsung Galaxy s5 mini

s5-mini-7De Galaxy S5 word door Samsung ook in een compacte variant geleverd. De Samsung Galaxy S5 Mini is een slag kleiner dan de Galaxy S5, maar toch heeft het toestel bijna dezelfde specificaties ondanks het kleinere formaat van het toestel. Het toestel is voor iedereen die op zoek is naar een compacte Android telefoon een ideale koop, want het toestel blijft geweldig presteren. Het betreft alleen een kleinere en compactere uitvoering waardoor de prijs van de Samsung Galaxy S5 Mini een stuk lager ligt.

Afmetingen en display

Het toestel beschikt over een 4,5 inch Super AMOLED display. Hiermee is het display maar 0,6 inch kleiner dan dat van de normale Galaxy S5. Het display draait op een resolutie van 1280×800 pixels en is HD-ready! Doordat de bezels, dit zijn de randen rondom het scherm, kleiner zijn dan bij de S5, zijn de afmetingen van het toestel een stuk minder. Het toestel heeft een afmeting van 131 x 64,8mm. Het toestel is wel 1mm dikker dan de normale S5, hiermee komt de totale dikte van de smartphone op 9,1mm.

Door deze verkleining is een gewichtsbesparing van 25 gram bereikt, het totale gewicht is 120 gram. Net als zijn grote broer beschik de S5 Mini over een “putjes-patroon” op de achterkant. Door de combinatie van dit patroon, het gewicht en de afmetingen laat het toestel zich gemakkelijk bedienen met 1 hand! Ideaal voor de mensen met wat kleinere handen.

Is het toestel wel snel genoeg?

Het toestel is een stuk goedkoper, is kleiner en heeft minder goede hardware dan zijn grote broer. Is de smartphone hierdoor nog wel interessant? Zeker! Door de Snapdragon 400 Quad core processor die op 1,5GHz draait en het ruime werkgeheugen van 1,5GB zal het toestel snel aanvoelen. De hardware is verbeterd ten opzicht van zijn voorganger, de S4 Mini. Internet pagina’s laden, opstarten en het maken van foto’s zal sneller gaan.

Het toestel beschikt verder over een vingerafdrukscanner in de homebutton, een hartslagmeter en maakt gebruik van Android 4.4. Foto’s maken met het toestel is ook een feest. De camera aan de achterkant van het toestel heeft maarliefst 8 megapixles! Hiermee zijn haarscherpe foto’s te maken. Voor videobellen of selfies is aan de voorkant van het toestel ook een camera gemonteerd. Deze camera heeft 2,1 megapixels en is voor zijn doeleinden ruim voldoende.

Het toestel heeft een IP 67 certificering, hiermee wordt gegarandeerd dat het toestel na een half uur in ondiepwater nog functioneerd.