/ Samsung Galaxy S4 mini

Samsung Galaxy S4 miniSamsung Galaxy S4 mini

Lees hier informatie over de Samsung Galaxy S4 Mini. Hier vind je nieuw, informatie en review over deze mini telefoon! Vergelijk de prijzen voor abonnementen in combinatie met de Galaxy S4 Mini tussen bekende telecomaanbieders. Prijs voor een los toestel vanaf 210 euro.

Informatie over het toestel

De Samsung Galaxy S4 Mini is op 31 mei 2013 aangekondigd door telefoonfabrikant Samsung. Vanaf het 3e kwartaal 2013 is het toestel in Nederland verkrijgbaar. Het toestel is zowel als los toestel aan te schaffen, maar ook in combinatie met een abonnement. Zoals de naam al aangeeft, betreft het een kleinere variant maar ook tevens minder krachtige van de Galaxy S4. Door het gebruik van minder krachtige hardware en een kleiner scherm is de aanschafprijs van het toestel een stukje lager dan zijn grote broer.

Net als bij de Galaxy S3 mini is ook van de S4 mini inmiddels een Value Edition verschenen. Anders dan wat Samsung normaal doet is de hardware van deze versie niet geüpgraded. Wel is er een kleur bij gekomen; grijs. De normale S4 mini is alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Belangrijke specificaties van de Samsung Galaxy S4 Mini

Het toestel beschikt over een 4,3 inch groot display met een resolutie van 960 x 540 pixels en 256 ppi. Aan de achterkant is een cameramodule van 8 megapixels gemonteerd en voor het maken van selfies en videobellen is aan de voorkant een module met 1,9 megapixels geïnstalleerd. De smartphone beschikt over een Snapdragon 400 Dual core processor die op een snelheid van 1,7GHz werkt. Wanneer gekozen wordt voor een 4G uitvoering heeft het toestel 2GB werkgeheugen, bij ontbreken van 4G ondersteuning heeft het toestel 1,5GB werkgeheugen.

Het toestel beschik verder over 8GB uitbreidbaar intern opslaggeheugen en een accu met een capaciteit van 1900 mAh. Het toestel kent een afmeting van 124,6mm x 61,2mm x 8,9mm (l x b x h) en weeg 107 gram.

Pluspunten van de Galaxy S4 mini

Hoewel de naam en design van het toestel doen vermoeden dat het alleen om een kleinere variant van de Galaxy S4 gaat, blijkt in de praktijk dat de gedowngraded hardware nog wel is bottleneck kan zijn. De prijs kwaliteit verhouding is daarentegen wel goed. Voor mensen met kleinere handen is deze mini smartphone erg fijn in het gebruik.

Minpunten van de Samsung Galaxy S4 Mini

Het toestel beschikt niet over een notificatieled, zodat je niet eenvoudig kan zien of je gemiste gesprekken of berichten hebt. Daarnaast gaat de accu snel leeg, helemaal als het toestel wat ouder is.