/ Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3Samsung Galaxy S3

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy S3. Hier lees je nieuw, reviews en informatie over dit toestel! Vergelijk de prijzen tussen verschillende erkende telefoon aanbieders en voorkom dat je te veel betaald.

Informatie over de Samsung Galaxy S3

De Samsung Galaxy S3 is aangekondigd op 3 mei 2012 tijdens een evenement dat werd gehouden in Londen. De telefoon volgt de Galaxy S2 op en is op zijn beurt opgevolgd door de Samsung Galaxy S4. Het toestel is in Nederland verkrijgbaar vanaf 29 mei 2012. Het toestel beschikt over een 4,8 inch groot display en heeft een grootte van 136,6mm x 70,6mm x 8,6mm (lxbxh). Een vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger was de verbeterde kwaliteit van het Gorilla Glass wat over het display is verwerkt. Deze generatie is volgens de fabrikant 15 tot 20 procent sterken dan de vorige uitvoering.

Het toestel is bij introductie uitgebracht in de kleuren marmerwit en kiezelblauw. Samsung heeft in het najaar van 2012 nog 3 kleuren toegevoegd; titaniumgrijs, amberbruin en safierzwart. Tijdens de introductie van het toestel in Nederland ontstonden er problemen met de kiezelblauwe versie. Aan de achterkant van het toestel ontstonden witte vlekken. Samsung heeft er daarom voor gekozen om 600.000 achterkantjes opnieuw te produceren, waardoor het toestel in deze kleur pas op 6 juni beschikbaar was.

Belangrijke specificaties van de Samsung Galaxy S3

De Galaxy S3 behoort tot de S-lijn van Samsung, wat een lijn met high-end smartphones is. Het toestel beschikt over een 4,8 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De Exynos Quad core processor die op een snelheid van 1,4 GHz werkt en het 1GB werkgeheugen zorgen voor een soepele en gebruiksvriendelijke gebruikerservaring. Het toestel beschikt over 16GB interne opslag dat uit te breiden is met een microSD kaartje. Aan de achterkant is een 8 megapixels camera gemonteerd en voor het maken van selfies heeft het toestel aan de voorkant een camera met 1,9 megapixels.

Pluspunten van de Samsung Galaxy S3

De Galaxy S3 is een snelle Android smartphone die een mooi en strak design heeft. De telefoon heeft voldoende rekenkracht om zwaardere applicaties te draaien. Met de camera zijn goede foto’s te maken.

Minpunten van de Samsung Galaxy S3

Het toestel bevind over veel leuke softwarefeatures, veel gebruikers klagen alleen dat deze vaak slecht uitgewerkt zijn en hierdoor niet fijn werken.