/ Samsung Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy S3 miniSamsung Galaxy S3 mini

Lees hier informatie over de Samsung Galaxy S3 Mini. Hier vind je nieuw, informatie en review over deze mini smartphone! Vergelijk de prijzen voor abonnementen in combinatie met de Galaxy S3 tussen bekende providers. Prijs voor een los toestel vanaf 110 euro.

Informatie over het toestel

De Galaxy S3 Mini werd door de Zuid Koreaanse smartphone fabrikant Samsung op 11 oktober 2012 aangekondigd, waarna het toestel vanaf november van dat jaar verkrijgbaar is in Nederland. De S3 Mini is een kleinere en minder krachtige variant van de Samsung Galaxy S3. Het toestel beschikt over een kleiner scherm en minder krachtige hardware, waardoor de aanschafprijs van het toestel een stuk lager ligt. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw en grijs.

In maart 2014 heeft de fabrikant een verbeterde versie van het toestel uitgebracht, de Samsung Galaxy S3 Mini Value Edition. Samsung brengt vaker verbeterde versies van oudere toestellen uit, om zo de verkoop weer te stimuleren. De S3 Mini VE beschikt over een krachtigere processor en een nieuwere versie van het besturingssysteem Android.

Belangrijke specificaties van de Samsung Galaxy S3 Mini

De Samsung Galaxy S3 Mini beschikt over een 4 inch groot scherm met een resolutie van 800 x 480px en 233ppi. Aan de achterkant is een cameramodule met 5 megapixel geïnstalleerd en aan de voorkant een simpele camera met 300kP. Berekeningen worden gedaan door een Dual Core Cortex A9 processor. Verder beschikt de smartphone over 1GB werkgeheugen en 8GB intern uitbreidbaar opslaggeheugen.

Pluspunten van de Galaxy S3 mini

Doordat het scherm een stukje kleiner is dan de normale Galaxy S3, is het formaat van het toestel ook een stukje afgenomen. Hierdoor past de telefoon makkelijk in je broekzak en is lekker licht. De prijs kwaliteit verhouding van het toestel is goed.

Minpunten van het toestel

Doordat er ingeleverd is op hardware is het toestel niet de snelste, een goede optie is om te gaan voor de Value Edition die over een krachtigere processor beschikt. Veel gebruikers geven aan dat het toestel met te veel bloatware (vooraf geïnstalleerde apps) wordt geleverd.