/ Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha

galaxy alphaOntdek hier alles over de Samsung Galaxy Alpha. Lees al het nieuws, reviews en discussieer mee. Vergelijk alle prijzen van de verschillende aanbieders van de Galaxy Alpha. Prijs los toestel 599,00 euro.

Informatie over de Samsung Galaxy Alpha

De Galaxy Alpha is een nieuwe smartphone in de Galaxy-lijn van Samsung. De smartphone is een krachtige en stijlvolle Android smartphone in het hoge segment. Het toestel heeft een zeer aantrekkelijk design en het is voorzien van de beste hardware. Het opvallendste aan de Samsung Galaxy Alpha is het design, het heeft een stijlvol metalen design en het is slechts 6,7 millimeter dik. Met de Samsung Galaxy Alpha laat het Zuid-Koreaanse bedrijf zien welke weg het gaat inslaan met betrekking tot het design bij de smartphones. De stijlvolle afwerking, waarbij metaal met polycarbonaat wordt gecombineerd, zorgt voor een strakke smartphone waar menig mens bij een Samsung smartphone al lange tijd op heeft zitten wachten. De smartphone is voorzien van geweldige functies en door het formaat is het toestel ook makkelijk te bedienen met één hand.

Belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy Alpha

De Galaxy Alpha heeft een 4,7 inch Super AMOLED display met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap tref je een krachtige 1,2GHz octa-core processor met 2 GB RAM aan, deze combinatie zorgt ervoor dat alle applicaties soepel draaien. Intern heeft de Galaxy Alpha een opslagcapaciteit van 32 GB, deze is niet uit te breiden met een microSD-kaart. De capaciteit van de accu bedraagt 1900mAh. De hoofdcamera van de Galaxy Alpha heeft 12 megapixels en is verder uitgerust met autofocus en een LED flitser. De front-facing camera bij de Galaxy Alpha heeft 2,1 megapixels. De Galaxy Alpha ondersteunt 4G+, dus je hebt overal supersnel mobiel internet. De smartphone heeft de volgende afmetingen 132,4 bij 65,5 bij 6,7 millimeter en weegt slechts 115 gram. Het mobiele besturingssysteem dat draait op de Samsung Galaxy Alpha is Android 4.4.2. KitKat en er komt een upgrade naar Android 5.0 Lollipop.

Pluspunten van de Samsung Galaxy Alpha

De nadruk bij de Samsung Galaxy Alpha ligt natuurlijk op het prachtige design van het toestel. Samsung zelf spreekt over een ‘evolutie’ en laat het Zuid-Koreaanse bedrijf hiermee zien welke richting ze in de toekomst op willen gaan met het design van alle smartphones. Naast het aantrekkelijke design is de Samsung Galaxy Alpha ook nog eens super slank met een dikte van 6,7 millimeter. De smartphone is uitgerust met de beste hardware en software die er op dit moment is. Ook is de Galaxy Alpha uitgerust met een vingerafdrukscanner en andere functionaliteiten waardoor de smartphone makkelijk te bedienen is.

Minpunten van de Samsung Galaxy Alpha

Het nieuwe design is prachtig maar het nadeel van het nieuwe design en van de Samsung Galaxy Alpha is dat de interne opslagcapaciteit van 32 GB niet uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart. Voor de meeste mensen is 32 GB opslagcapaciteit voldoende maar dan kun je niet al je content op de smartphone opslaan. Als je heel veel muziek, video’s en foto’s wilt bewaren op je smartphone dan is 32 GB zelfs aan de lage kant.