/ Samsung Galaxy A3

galaxy a3Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy A3. Lees al het nieuws, reviews en discussieer mee. Vergelijk alle prijzen van de verschillende aanbieders van de Samsung Galaxy A3. Prijs los toestel tussen 350,00 en 400,00 euro.

Informatie over de Samsung Galaxy A3

De Samsung Galaxy A3 is een nieuwe telg in de Samsung Galaxy familie. De smartphone onderscheid zich van de andere Samsung smartphones met een metalen design. Het is de eerste smartphone van Samsung dat niet beschikt over een verwijderbare achterkant. De Samsung Galaxy A3 werkt ook met een nanosimkaart, dit in tegenstelling tot alle andere smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het toestel heeft een ongelooflijk strak en dun design en is één van de lichtste smartphones van dit moment. De specificaties van de Galaxy A3 liegen er ook niet om. Het is een krachtig toestel voorzien van een Qualcomm Snapdragon 410 processor en het toestel heeft16GB intern geheugen en 1GB RAM. Het toestel is uitgerust met een 4,5 inch Super AMOLED display met een schermresolutie van 960 bij 540 pixels, hiermee komt de pixeldichtheid op 245ppi. De Samsung Galaxy A3 heeft verder een 8 megapixel camera aan de achterkant met LED flitser en aan de voorkant heeft het toestel een 5 megapixel camera. Doordat de achterkant van de Galaxy A3 niet verwijderbaar is kan de batterij ook niet verwijderd worden. De capaciteit van de batterij is 1900 mAh.

Samsung Galaxy A3 prijzen vergelijken

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy A3

  • 4,5 inch Super AMOLED display met een schermresolutie van 960 bij 540 pixels
  • 1,2GHz quad-core Cortex-A53 processor
  • 1GB RAM
  • 16GB interne opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart tot 64GB.
  • 8 megapixel hoofdcamera, 5 megapixel front camera
  • Ondersteuning 4G+
  • Android 4.4 KitKat, met Samsung’s TouchWiz UI
  • Afmetingen: 130.1 x 65.5 x 6.9 mm
  • Gewicht: 110.3 gram

Pluspunten van de Samsung Galaxy A3

galaxy a3 witMet de Galaxy A3 slaat Samsung een nieuwe weg in qua design. Het Zuid-Koreaanse bedrijf legt bij de nieuwe generatie smartphones vooral de nadruk op het vernieuwde design. De Samsung Galaxy A3 heeft een premium look, maar het toestel is een echte middenklasser. Door het ultra slanke design en het extreem lichte gewicht kun je de Samsung Galaxy A3 makkelijk overal mee naar toe nemen. Door de krachtige hardware is de smartphone bestand om al je favoriete applicaties af te spelen. De quad-core processor in de Galaxy A3 is energiezuinig maar toch enorm krachtig. Met de 8 megapixel camera aan de achterkant kunnen de mooiste foto’s gemaakt worden dankzij de snelle autofocus en de LED flitser. Tot slot is de Galaxy A3 voorzien van een chipset die ondersteuning biedt voor het 4G+ netwerk. Met 4G+ haal je de maximale downloadsnelheid die providers in Nederland aanbieden via het mobiele netwerk.

Minpunten van de Samsung Galaxy A3

De Galaxy A3 wordt lager in de markt gezet en hierdoor zijn de specificaties ook minder spectaculair dan bij smartphones van Samsung die in het hogere segment zitten. Mede doordat het toestel laag in de markt komt moet je ook niet heel veel speciaals verwachten bij de Samsung Galaxy A3. Het toestel mag dan een high-end look hebben, het is absoluut geen high-end smartphone.