/ Samsung

Samsung telefoons

Galaxy S8
Galaxy S8 Plus
Galaxy S7
Galaxy S7 Edge
Galaxy A7
Galaxy A5
Galaxy A3
Galaxy S6
Galaxy S6 Edge
Galaxy S6 Edge Plus
Galaxy Note 7
Galaxy Note Edge
Galaxy J5
Galaxy J3
Galaxy S5 Plus
Galaxy S5 mini
Galaxy S4 mini
Galaxy S3 mini
Galaxy S3
Galaxy S6 Active
Galaxy Note 4
Galaxy Note 5
Galaxy E5
Galaxy E7
Galaxy Alpha
Galaxy J1
Galaxy Grand 3
Galaxy S7 mini
Galaxy S9

Algemene informatie Samsung

samsung

Samsung is een Zuid-Koreaanse multinational met het hoofdkantoor in Seoul. Het bedrijf bestaat uit enorm veel dochterondernemingen die samen Samsung Group vormen. Vrijwel alle producten die de verschillende dochterondernemingen produceren worden uitgebracht onder de naam Samsung. Het bedrijf is niet alleen bekend van de smartphones maar van heel veel andere consumentenelektronica. De naam Samsung betekent letterlijk "drie sterren" in het Koreaans. Het woord "drie" vertegenwoordigt iets groots, krachtig en talrijk.

Het bedrijf werd in 1938 op gericht door Lee Byung-Chul als handelsonderneming. In de begin jaren hield Samsung zich bezig op allerlei gebieden zoals voeding, textiel, verzekeringen, effecten en andere retail. Na het overlijden van Lee in 1987, werd Samsung opgesplitst in vier business groups, namelijk Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group en Hansol Group. Tegenwoordig is Samsung Electronics het meest waardevolle IT-bedrijf gemeten in de inkomsten. Het bedrijf heeft vooral een hele grote invloed op de Zuid-Koreaanse economie. De bedrijven die Samsung ondersteunen bij het produceren van producten zijn goed voor een vijfde van de totale export van Zuid-Korea.

Pas sinds de het jaar 1990 heeft Samsung zich meer gericht op consumentenelektronica en vooral de mobiele telefoons hebben een belangrijke rol; gespeeld in de groei van Samsung. De smartphone tak van het bedrijf uit Zuid-Korea is verantwoordelijk voor een heel belangrijk deel van de inkomsten. Samsung is marktleider in de mobiele telefoon sector en het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert vrijwel alles zelf van de Samsung smartphones. Samsung is ook vaak nauw betrokken bij producties van andere smartphones. Zo maakt Samsung de chip voor grootste concurrent Apple. De populairste smartphone-lijn van Samsung is vandaag de dag de Samsung Galaxy S-lijn.

Smartphones en abonnement

Door de jaren heen heeft Samsung heel veel mobiele telefoons en smartphones ontworpen, ontwikkeld en verkocht. Ieder jaar brengt Samsung een vlaggenschip uit, dit is het toestel waar alle consumenten naar uitkijken. In 2009 heeft Samsung de eerste Samsung Galaxy gelanceerd. Het toestel is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en vandaag de dag heeft Samsung al meerdere Samsung Galaxy S smartphones uitgebracht. De Galaxy S-lijn van Samsung is de populairste lijn van het bedrijf. Het vlaggenschip komt meestal in het eerste half jaar van het nieuw jaar uit. Doorgaans presenteert Samsung de nieuwe toestellen in de eerste maanden en komt het toestel beschikbaar in april van het jaar. De Samsung Galaxy-lijn is de laatste jaren flink uitgebreid en het blijft een geliefd toestel. Naast de Galaxy-lijn van Samsung brengt het bedrijf enorm veel andere mobiele telefoons en smartphones op de markt. In iedere prijsklasse is Samsung vertegenwoordigd met een mobiele telefoon of smartphone. Bekende smartphones van Samsung zijn Core, Fame, Alpha, Ace, Grand, Note, Neo, Xcover en de Galaxy Mini.

Ondanks dat Samsung in alle prijsklassen een smartphone of mobiele telefoon aanbied kiezen de meeste mensen voor een Samsung smartphone in combinatie met een mobiel abonnement. Met een abonnement kun je een Samsung mobiele telefoon of smartphone namelijk veel goedkoper kopen. Doordat je een contract afsluit met een provider krijg je enige korting op de aanschaf van het toestel. Het toestel betaal je uiteindelijk maandelijks af aan de hand van het afgesloten contract. De meeste consumenten sluiten bij de provider een contract af van 24 maanden omdat het aanschaffen van een toestel dan veel goedkoper zal zijn dan wanneer ze een contract afsluiten van 12 maanden.

Besturingssysteem

In het verleden maakte Samsung altijd gebruik van meerdere mobiele besturingssystemen bij de smartphones. Vandaag de dag gebruiken ze alleen nog Google's Android als mobiel besturingssysteem. Het besturingssysteem is ontwikkeld door Google en het biedt heel veel voordelen. Zo is het mobiele besturingssysteem enorm gebruiksvriendelijk en kun je gebruikmaken van alle diensten die Google aanbiedt, zoals Gmail, YouTube, Picasa, Google+ en heel veel meer. Samsung maakt bij de smartphones wel gebruik van een eigen interface waardoor Android een heel ander aanzicht krijgt ten opzichte van andere smartphones die draaien op Android. Er gaan al geruime tijd verhalen rond dat Samsung bezig is met een eigen besturingssysteem genaamd Tizen. Tot op heden is er weinig tot niets bekend wanneer Samsung het eigen besturingssysteem gaat lanceren.