/ Oppo

Oppo logoAlgemene informatie Oppo

Oppo is een bedrijf dat actief is in de elektronica markt en is gevestigd in China. Voluit heet het bedrijf OPPO Electronic Corp en is in 2001 wereldwijd geregistreerd als merk. In 2004 lanceerde het bedrijf de eerste tak dat in bedrijf ging in China, waarna in 2005 het eerste apparaat van Oppo op de markt kwam, een MP3-speler.

Vanaf 2008 is het Chinese bedrijf ook actief in de telecommarkt en is in de eerste jaren vooral actief in China. Telefoons en smartphones die door het bedrijf worden geproduceerd kenmerken zich door de relatief lage aanschafprijs ten opzichte van vergelijkbare toestellen van fabrikanten als Apple, Samsung en Huawei. Het bedrijf produceert smartphones voor zowel de low-end klasse, midrange klasse als high-end toestellen.

Smartphones en abonnementen

Toestellen die in de high-end categorie zijn de Oppo R5, Oppo N1 en N4 en de Oppo Find 7. In het midden segment is het bedrijf actief met de Oppo R1, Oppo Find 5 en de Oppo R7s. Voor mensen die niet te veel aan een telefoon willen uitgeven zijn er de Oppo Neo en Oppo R819, die in het low-end segment vallen.

Oppo smartphones zijn op het moment van schrijven nog beperkt leverbaar en beschikbaar in Nederland. De verwachting is dat vanaf begin 2016 de Oppo R7s ook voor de Europese markt wordt gelanceerd, maar dat is op dit moment nog niet zeker. Wie toch graag wil profiteren van de voordelen van de Oppo smartphones kan er voor kiezen om een toestel te importeren of via een importeur aan te schaffen. De verkoopprijzen die Oppo in China hanteert vallen hierdoor in Nederland wel een stukje hoger uit. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een Oppo smartphone met abonnement te krijgen in Nederland.

Besturingssysteem

Oppo toestellen maken gebruik van het mobiele besturingssysteem Android. In de beginjaren werden diverse soorten en varianten van die systeem gebruikt, maar op de huidige toestellen worden ColorOS geïnstalleerd. Color OS is volledig gebaseerd op Android, maar is voorzien van een andere grafische schil en beschikt over diverse unieke features en functionaliteiten waarvan je kunt profiteren met een Oppo smartphone.