/ OnePlus X

OnePlus X

Op deze pagina lees je alles over de OnePlus X. Je vind hier het laatste nieuws, informatie, specificaties en reviews over dit toestel! Wil je het toestel aanschaffen? Hier lees je hoe je een invite kan bemachtigen!

Informatie over de OnePlus X

De OnePlus X is het derde toestel van de Chinese fabrikant OnePlus. Het toestel werd op 29 oktober aangekondigd tijdens een evenement in Londen en is vanaf begin november van 2015 te verkrijgen. Het toestel is een mid-range smartphone en is door gebruikte hardware goedkoper en kleiner dan de OnePlus One en 2.

Het toestel is momenteel alleen nog bij de fabrikant zelf te bestellen. Het is nodig om een invite te krijgen, hiervoor kun je je inschrijven op een invite lijst. Zodra je een code hebt ontvangen is het mogelijk om het toestel op de website van de fabrikant te bestellen. OnePlus heeft aangekondigd dat het toestel binnenkort ook op bepaalde momenten de “vrije verkoop” ingaat voor een aantal uren waardoor iedereen het toestel kan bemachtigen.

Specificaties van de OnePlus X

De OnePlus X beschikt over een 5 inch groot scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Door gebruik te maken van een kleiner scherm is het toestel hiermee ook een stuk kleiner dan de andere smartphones van de fabrikant. De X is 14cm hoog, 6.9cm breed en 6.9mm dik. De processor bedraagt een Snapdragon 801 met 4 cores die werken op een snelheid van 2,2 GHz. Het werkgeheugen is 3GB groot en de interne opslagruimte van 16GB is uit te breiden met een micro SD kaartje.

Wie geen gebruik maakt van deze uitbreiding kan ook een tweede simkaart in het toestel stoppen. Aan de achterkant is een camera van 13 megapixels aanwezig en aan de voorkant een variant met 8 megapixels. De hardware wordt gevoed door een accu met een capaciteit van 2525 mAh.

Pluspunten

De OnePlus X is een prima toestel in zijn klasse. In vergelijking met concurrerende toestellen is de smartphone goedkoop geprijsd en beschikt over goede hardware.

Minpunten

Het toestel is voor nu alleen nog met een invite te bestellen, waardoor het vaak een tijd duurt voor je het toestel kan aanschaffen.