/ Nokia

Nokia telefoons

Nokia Lumia 735

Algemene informatie Nokia

nokia logoIn 1865 is het bedrijf Nokia Corporation opgericht in het stadje Nokia, Finland. Het bedrijf is opgericht door Fredrik Idestam en is opgericht als molen voor houtpulp. Het bedrijf breidde zich uit met het produceren van rubberproducten. Na de Tweede Wereldoorlog nam Nokia de kabelfabriek Finnish Cable Works over. In de jaren tachtig begaf Nokia zich te richten op de telecom markt. Tussen 1998 en 2013 was Nokia de wereldmarktleider op het gebied van mobiele telefoons. In het jaar 2005 verkocht het bedrijf in Nigeria zijn miljardste mobiele telefoon. De allereerste mobiele telefoon van Nokia werd uitgebracht op 10 november 1992. De naam van het allereerste toestel was Nokia 1011. Vanaf 2007 kwam Nokia in zwaar weer terecht en het ging steeds minder met Nokia. Door dat het steeds minder ging werden er heel veel banen geschrapt en uiteindelijk heeft Nokia een deal gesloten met Microsoft over een overnamen van de mobiele tak. In 2013 heeft Microsoft de mobiele tak overgenomen van Nokia. Sinds de overname houdt Nokia zich niet meer bezig met mobiele telefoons. Microsoft brengt nog wel mobiele telefoons uit onder de naam Nokia, op deze manier hoopt Microsoft gebruik te maken van de naamsbekendheid van het Finse bedrijf. Sinds 24 april 2014 heeft Microsoft besloten om de naam Nokia te vervangen voor Microsoft Mobile. De merknaam Nokia zal niet verdwijnen op de smartphone. Op de voorkant zal staan Nokia en op de achterkant komt de tekst '''Nokia by Microsoft'' te staan. Nokia heeft een wel heel bekende slogan altijd gebruikt in hun top jaren namelijk; Nokia Connecting People.

Smartphones en abonnement

Door de jaren heen heeft Nokia enorm veel mobiele telefoons op de markt gebracht. De allereerste mobiele telefoon onder de naam Nokia was de Nokia 1011. Het succes in de begin jaren behaalde het Finse bedrijf doordat ze enorm goed luisterde naar de wensen van de eindgebruikers. De klassieke mobiele telefoons van Nokia hadden allemaal een cijfercombinatie als naam. De allerlaatste smartphone door het Finse bedrijf zelf ontwikkeld en geproduceerd is de Nokia Lumia 1520 Red. De laatste smartphone van Nokia had een 6 inch beeldscherm en valt eigenlijk onder de noemer phablet. Nu Microsoft verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en productie van de smartphones worden er gelukkig nog nieuwe toestellen uitgebracht onder de naam Nokia. De smartphones lijken enorm veel op het design zoals iedereen gewend is van Nokia.

De mobiele telefoons en smartphones van Nokia kunnen als los toestel gekocht worden of in combinatie met een mobiel abonnement. De oudere toestellen van Nokia worden voornamelijk los verkocht omdat de prijs van het toestel veel lager ligt dan andere mobiele telefoons. De nieuwe smartphones van Nokia worden vooral gekocht in combinatie met een mobiel telefoon abonnement. Dit wordt gedaan omdat de smartphone dan veel vriendelijker geprijsd is. De goedkoopste mogelijkheid om een Nokia smartphone aan te schaffen is om een abonnement van 24 maanden af te sluiten.

Besturingssysteem

De mobiele telefoons en smartphones van Nokia maken gebruik van het besturingssysteem Windows Phone. Dit besturingssysteem is ontwikkeld en in beheer van Microsoft. Het besturingssysteem is speciaal ontwikkeld voor de Nokia smartphones. Het besturingssysteem zal nu Microsoft de mobiele tak van het Finse bedrijf heeft overgenomen ook de aankomende jaren gebruikt worden. Doordat Microsoft de ontwikkeling van het besturingssysteem zelf in handen heeft komen de updates altijd snel beschikbaar bij smartphones van Nokia en Microsoft.