/ Nieuws / Zelf een VR-bril maken

Zelf een VR-bril maken

Virtual Reality bril
Alicia van den Velden on 9 augustus 2017 - 12:04 in Nieuws

Door de Oculus Rift is Virtual Reality weer helemaal een hype met de VR-bril. Het wordt veel aangeboden op het internet waar je een VR-bril kunt kopen maar je kan hem ook zelf eenvoudig maken. Zo laat Coca Cola zien dat jet met verpakkingen van het drankje zelf heel eenvoudig je eigen VR-bril kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, karton en een paar lenzen. Overal op het internet kun je een voorbeeld van de VR-bril vinden die je vervolgens makkelijk in elkaar kan zetten. Zet je smartphone erbij in en je hebt een eigen VR-bril gemaakt. Maak je eigen VR-bril en vergelijk daarna deze met een ‘echte’ VR-bril op deze manier kun je uitstekend 3D virutal reality viewer vergelijken.

De populaire VR-bril

Ondanks dat virtual reality door veel mensen gebruikt wordt is het voor vele andere mensen nog een onbekend begrip. VR-brillen worden niet alleen in het persoonlijke leven steeds populairder om even Netflix te kijken maar ook zakelijk is de VR-bril aan het doorbreken. Zo ook voor Alibaba, dit is een Chinees internetbedrijf dat bijna een jaar geleden het zogeheten concept VR Pay presenteerde. Met dit concept wordt winkelen in virtual reality nog leuker en mogelijk. Met VR Pay hoeven mensen hun VR-bril niet meer af te zetten. Om de identiteit van gebruikers van VR Pay moeten gebruikers inloggen of herkend worden door middel van stemherkenning. Om de betaling bij VR Pay af te ronden is het nodig dat de gebruiker van de VR-bril een wachtwoord invoert. Dit kan zijn door het hoofd te gebruiken en te knikken, iets aan te raken of langer dan 1,5 seconde naar een bepaald punt te kijken.

De technische ontwikkelingen in de wereld

Al jarenlang wordt alles groter, de mobiel is een smartphone geworden, de tv thuis moet een groter beeldscherm hebben. We moeten alles zien en kunnen meemaken, hoe groter het beeldscherm, hoe beter. Dit is een misvatting die wij met de komst van de VR-bril heel graag de wereld uit helpen, met een VR-bril zit je zelf middenin je favoriete film of game. Met zo’n kleinere display van die bril krijg je een intensievere beleving dan op een groot beeldscherm van je televisie. Door de VR-bril gaat er een wereld voor je open, de bril bestaat uit headsets waarmee je met een smartphone app allerlei 360-graden spelletjes kunt spelen. Wil je optimaal van dit hoge niveau van realisme profiteren schaf dan zelf een smartphone aan of een VR-bril.

Waarvoor gebruik je de VR-bril

Momenteel worden de VR-brillen voornamelijk gebruikt om virtueel te gamen, hierbij bevindt jij je echt midden in het spel. Bij de 2D games die we gewend zijn moet je het beeldscherm roteren om alles goed te kunnen zien door middel van de pijltjestoetsen. Bij virtual reality is dit niet meer nodig, je kan 360 graden rondkijken om alles te zien. Doordat de VR-bril je ogen afdekt is er verder niks te zien om je heen waardoor je echt ervaart dat je middenin de game bevindt.