/ Nieuws / Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact

Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact

Xperia toestellen
Alicia van den Velden on 13 maart 2018 - 08:56 in Nieuws

Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact onthuld

Sony is weer terug en heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd bij het Mobile World Congress in Barcelona. De Xperia XZ2 en de Xperia XZ2 Compact. Het nieuwe design heet ‘Ambient Flow’ en verlaat het oude rechthoekige design met een nieuw design dat, naar onze mening, beter uitziet. Het rechthoekige design met de grote schermranden zag er goed uit, maar werd snel oud. Na toestellen als de Galaxy S8 en iPhone X moest Sony ook een toestel hebben met bijna geen schermranden. Ook dit toestel, net als de grote fabrikanten, heeft een aspect ratio van 18:9 in tegenstelling tot het gebruikelijke 16:9 op smartphones. De Xperia XZ2 heeft echter nog steeds rechte hoeken, iets wat de Galaxy S8 heeft opgegeven met afgeronde randen. Ook al is het scherm een stuk groter dan het vorige model, Xperia XZ1, is het toestel zelf niet veel groter. Door de kleinere schermranden blijft de grootte van het toestel relatief hetzelfde.

 

Specificaties

De specificaties van deze high-end telefoon zijn, als te verwachten, het beste van het beste. Het toestel heeft een groot scherm met een grootte van 5,7 inch en een resolutie van 2160×1080 in tegenstelling tot de traditionele 1920×1080 resolutie. De Xperia XZ2 Compact heeft een schermgrootte van 5 inch en heeft dezelfde resolutie als zijn grote broer. Beide toestellen hebben dezelfde hardware en zijn dus even krachtig. Er is nog veel vraag naar compacte smartphones na alle high-end smartphones met 5,5+ inch schermen. Als we het hebben over de camera aan de achterzijde zijn de megapixels hetzelfde met een megapixel 19. Het grotere toestel heeft de nieuwe Superslomo functie met een frames per seconde van 960. De Compact model schiet echter in 30 frames per seconde. De voorcamera zijn bij beide toestellen 5 megapixel. Als te verwachten is de batterij van het Compact model kleiner dan het standaard model. De Xperia XZ2 heeft een batterij grootte van 3180 mAh en de Xperia XZ2 Compact heeft een grootte van 2870 mAh. Helaas moeten wij de muziekliefhebbers teleurstellen, zowel de Xperia XZ2 als de Xperia XZ2 Compact hebben geen hoofdtelefoon aansluiting.

 

Releasedatum

Natuurlijk zijn wij enthousiast wat de nieuwe vlaggenschepen van Sony te bieden hebben als we de toestellen ook echt in hebben. Natuurlijk draaien beide toestellen op de nieuwste versie van Android, Android 8.0 (Oreo). Het is nog wel eerst even wachten tot beide toestellen worden gelanceerd. De releasedatum is pas op 6 april. Je kunt de toestellen alvast pre-orderen vanaf 16 maart. De prijs voor de Xperia XZ2 is €799,- en de prijs voor de Xperia XZ2 Compact is €599,-. Deze prijzen zijn ongeveer hetzelfde als de vorige modellen, de Xperia XZ1 en XZ1 Compact. Ben jij geïnteresseerd in de Xperia XZ2 en/of de Xperia XZ2 Compact? Wij in ieder geval wel en hopen dat het een toptoestel wordt als Sony zegt en we kijken ernaar uit.