/ Nieuws / Xiaomi werkt samen met een Nederlandse provider

Xiaomi werkt samen met een Nederlandse provider

Stijgende lijn
Alicia van den Velden on 21 januari 2019 - 14:18 in Nieuws

Xiaomi heeft een samenwerking afgesloten met Telfort. Telfort is de eerste Nederlandse provider waar de Chinese telecom fabrikant zijn smartphones verkoopt.

Welk toestel is er verkrijgbaar?

De Xiaomi Mi A2 Lite is vanaf 16 januari 2019 verkrijgbaar met een Telfort-abonnement. Dit is tot nu toe ook nog het enigste toestel dat hier verkrijgbaar is van Xiaomi. Daarnaast is dit toestel wel direct leverbaar en krijgt men er een slimme armband bij.

Er waren al wel verschillende webwinkels die zelf losse toestellen bundelde met een abonnement en aanboden, maar het lijkt tussen Xiaomi en Telfort een direct samenwerking te zijn. Xiaomi Nederland kon nog niks verders concreet aan de buitenwereld delen.

Xiaomi

Wereldwijd is Xiaomi een grote speler op de telecommarkt. Jaarlijks verkopen ze meer dan honderd miljoen smartphones.

Met een voorzichtige start in Nederland, lijkt het erop dat, Xiaomi ook in Nederland een grote speler wil worden. Het succes van Xiaomi ligt nu nog vooral in het Oosten van de wereld.

Het toestel

De Xiaomi Mi A2 Lite is een goedkope Android toestel met een snelle hardware. Het toestel beschikt over een groot 5,8 inch-scherm met full HD-resolutie, dubbele camera achterop en de Snapdragon 625 chip. Daarnaast heeft het ook een relatief grote accu, met een capaciteit van 4000mAh.

Het toestel is onderdeel van het Android One programma. Dit houdt in dat men tot drie jaar na de release nog op updates kan verwachten.