/ Nieuws / Wat je niet wist over je Android smartphone

Wat je niet wist over je Android smartphone

Android
Alicia van den Velden on 3 april 2018 - 11:19 in Nieuws

Onze smartphones kunnen tegenwoordig veel dingen die je vroeger niet kon bedenken op een mobiele telefoon. Je kunt bijvoorbeeld met het word-document op je computer mee verder schrijven via je smartphone. Het Androidsysteem op je smartphone is ook heel complex en kan veel dingen wat je niet eens wist. Android wordt door veel mensen gezien als een soort mobiele versie van Windows. Veel dingen die Windows kan, kan Android ook. En zo zijn er nog veel meer dingen die je zou verbazen wat je met je Android smartphone. Ook hebben wij tips hoe jij je Android smartphone of iedere smartphone goed kunt behouden. Er zijn namelijk veel hardware en software dingen waar veel mensen niet aan denken tijdens het gebruik van hun smartphone.

Handige software tips

Wanneer je een nieuwe smartphone hebt is het heel leuk maar ook weer niet. Je moet eerst wennen aan je nieuwe smartphone en je moet al je gegevens etc. overzetten naar je nieuwe smartphone. Dit is heel vervelend en kan lang duren. Maar wij hebben goed nieuws! Als beide smartphones Android toestellen zijn dan kun je het gemakkelijk overzetten met de Tap ’n Go functie. Als beide smartphones een Android versie van 5.0 Lollipop en hoger hebben dan kun je gemakkelijk al je gegevens, apps etc. overzetten naar je nieuwe toestel doormiddel van NFC. Heel handig dus. Wil iemand graag je smartphone gebruiken voor een bepaalde app? Bijvoorbeeld ze willen een spelletje spelen of je wil ze iets laten zien in je Facebook app, dan kun je gebruik van de ‘venster vastmaken’ functie. Dit zorgt ervoor dat ze alleen toegang hebben tot die bepaalde app. Om weer terug te gaan moet je je wachtwoord invoeren van je smartphone. Deze functie is te vinden in de beveiligingsinstellingen. Krijg jij vaak hoge rekeningen omdat je over je data limiet heen ging? Dat is zonde van het geld en is iets wat je makkelijk kunt oplossen. Met Android kun je een limiet instellen hoeveel data jij kunt gebruiken per maand. Dit kun je doen in je instellingen bij gegevensgebruik. Zo ga je dus nooit meer over je data limiet heen.

Tips voor je smartphone

Je smartphone in goede staat houden is heel belangrijk en we weten hoe irritant het kan zijn wanneer er iets misgaat met je smartphone en je weet niet waarom. Om je smartphone een langere batterijduur te geven is iets wat heel gemakkelijk gedaan is. Als jij je GPS bijna nooit gebruikt, zet je GPS uit. De GPS is continu je locatie aan het verversen voor apps die het nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat er veel stroom wordt gebruikt en als je de GPS bijna nooit gebruikt dan kun je het beter uitzetten. Dit geldt ook voor wifi. Als je buiten huis bent en je hebt je wifi aan staan dan zoekt het de hele tijd naar een nieuwe wifibron. En natuurlijk geldt dit ook voor je mobiele verbinding. Als je deze drie dingen niet gebruikt op het moment en je smartphone is bijna leeg dan raden we je aan om deze uit te zetten. Als jij vaak je smartphone gebruikt, dan is het aan te raden om hem een keer schoon te maken. Het toestel kan na een tijdje net zoveel bacteriën bevatten als een wc-bril en dus is het raadzaam om je smartphone zo nu en dan schoon te maken. Je kunt bijvoorbeeld met een vochtig doekje en een beetje zeep je smartphone wassen. Wel opletten dat je niet te veel bij de speakers en andere openingen wast.