/ Nieuws / Waarom een telefoonglaasje gebruiken?

Waarom een telefoonglaasje gebruiken?

Alicia van den Velden on 22 oktober 2018 - 13:13 in Nieuws

Een smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Overal en op elke moment van de dag, worden smartphones intensief gebruikt. Het is dan ook geen overbodige luxe om het beeldscherm te beschermen tegen krassen, barsten of andere beschadigingen. Een telefoonglaasje beschermt het beeldscherm en zorgt ervoor dat deze niet beschadigd raakt.

De functie van een telefoonglaasje

Tegenwoordig maakt iedereen bijna dag en nacht gebruik van een smartphone. Doordat er zo intensief gebruik wordt gemaakt, is de kans op beschadigingen natuurlijk ook een stuk groter. Reparatiekosten kunnen zo gemakkelijk erg hoog oplopen. Om dit te voorkomen zijn er vele verschillende accessoires te verkrijgen, waaronder een telefoonglaasje. Er zijn ook plastic screenprotectors te verkrijgen, maar deze bieden lang niet zo veel bescherming, dan een telefoonglaasje. Een telefoonglaasje bestaat uit drie verschillende lagen, maar is slecht 0,3 mm dik. Zodoende wordt er dan ook totaal niet gemerkt, dat deze op de smartphone is bevestigd. Ook belemmert deze niet in het dagelijkse gebruik.  In de glazen screenprotector shop wordt er dieper ingegaan op de functies van telefoonglaasjes.

Hoe kan een telefoonglaasje worden aangebracht

Het aanbrengen van een telefoonglaasje is een stuk makkelijker, dan dat vaak wordt gedacht. Bij het aanbrengen van een plastic screenprotector blijven er vaak bubbels zichtbaar, wat natuurlijk erg storend is. Bij een telefoonglaasje is dit niet aan de orde. Met de juiste instructies is het aanbrengen van een telefoonglaasje dan ook zo gebeurd. Neem wel goed de tijd om alles voor te bereiden. Dit voorkomt dat er te gehaast te werk wordt gegaan.

Stap 1 Voorbereiding

Het is erg belangrijk om een telefoonglaasje aan te brengen in een rustige omgeving, zonder veel afleiding. Leg vast alle verschillende onderdelen klaar, zodat alles gemakkelijk kan worden gepakt. Ook kan er op deze manier worden gecontroleerd of alle onderdelen aanwezig zijn. Het is niet onverstandig om van tevoren even goed en grondig de handen te wassen, om zo te voorkomen dat er al direct vette vingerafdrukken achterblijven. Nu is het ook tijd, om het scherm van de smartphone goed schoon te maken. Hiervoor zijn speciale alcoholdoekjes geleverd. Na het grondig reinigen, kan het scherm droog worden gemaakt met de speciale droogdoekjes.

Stap 2 Het aanbrengen van het telefoonglaasje

Voordat het telefoonglaasje daadwerkelijk op het scherm kan worden geplakt, zal eerst de beschermlaag moeten worden verwijderd. Nu kan het telefoonglaasje worden uitgelijnd en daarna langzaam, maar wel in een keer worden aangebracht. Als dit niet goed gebeurd, kunnen er toch luchtbubbels ontstaan. Het telefoonglaasje kan dan worden verwijderd en opnieuw weer worden aangebracht. Ligt het telefoonglaasje goed op de smartphone? Dan kan deze worden aangedrukt. Het glaasje zuigt zich nu vanzelf vast aan het beeldscherm. Klik hier voor meer informatie over het aanbrengen van een telefoonglaasje.

Verschillende modellen

Naast de standaard telefoonglaasjes, zijn er ook full covered telefoonglaasjes te verkrijgen. Deze full covered telefoonglaasjes zijn voorzien van een coating, zodat deze niet te zien is. Ook valt het full covered telefoonglaasje over het gehele scherm heen. Voor de smartphones met een gebogen scherm, zijn er speciale case friendly telefoonglaasjes te verkrijgen. Deze speciale glaasjes bedekken alleen het scherm van de smartphone, zodat deze nog steeds in combinatie met een hoesje kan worden gebruikt.

Wilt u meer nuttige informatie over telefoonglaasjes bekijken of er één bestellen? Bezoek dan de website Telefoonglaasje.nl