/ Geen categorie / Een totaal nieuwe iPhone 8

Een totaal nieuwe iPhone 8

iPhone 8
Alicia van den Velden on 14 september 2017 - 12:59 in Geen categorie

Apple wordt gezien als het grootste smartphonebedrijf ter wereld. Apple staat bekend om hun betrouwbare producten en exclusieve uitstraling, en dat hebben ze deze keer weer laten zien. Steve Jobs was de CEO van Apple en hij had ook de eerste iPhone gepresenteerd. De iPhone 2G is de eerste generatie iPhone die in 2007 werd geïntroduceerd. De smartphone was zo speciaal omdat het veel meer functies had dan andere telefoons, en door een aangepaste versie van Mac, OS X, was de smartphone ook makkelijk te gebruiken. Op 12 september hebben ze verschillende producten gepresenteerd bij Apple Special Event, dat is waar ze hun nieuwste innovaties laten zien. Veel hadden verwacht dat de alleen de iPhone 8 werd gepresenteerd, maar ze hebben ook de iPhone X onthuld. Het grootste verschil qua uiterlijk is dat de iPhone X een groter scherm heeft en de camera is verticaal waarbij die bij de iPhone 8 horizontaal is geplaatst.

Waarom is deze iPhone zo speciaal?

Elk jaar wordt er een nieuwe iPhone uitgebracht en dit jaar heeft de iPhone 8 een nieuw design gekregen. Het heeft het sterkste glas ooit in een smartphone, zowel aan de voor- als achterkant. De rand is van hoogwaardig aluminium gemaakt en de smartphone is verkrijgbaar in goud, zilver en spacegrijs. Door de glazen achterkant is dit de eerste iPhone die je draadloos kan opladen, en zelfs met een glazen voor- en achterkant is de smartphone nog steeds waterproof. Het heeft ook een Retina HD-display dat mooier is dan ooit. Het scherm heeft True Tone-technologie en dat stemt de witbalans automatisch af op het omgevingslicht. Zo kun je alles dus veel beter zien, waar je ook bent. De smartphone staat ook bekend om de uitstekende camerakwaliteit. De iPhone 8 is voorzien van een geavanceerdere 12 megapixel camera met een snellere sensor, een nieuw kleurenfilter, verbeterde pixeltechnologie en optische beeldstabilisatie voor foto’s en video’s. Met de iPhone 8 Plus kan je door de 2e lens gebruikmaken van optische zoom. De foto’s kunnen 10x verder inzoomen en voor video’s 6x verder. Door de nieuwe A11 Bionic-chip maken de vier efficiency-cores de smartphone tot 70 procent sneller dan de A10 Fusion-chip. Vanaf 19 september komt de software update IOS 11 uit waardoor dit tot één van de beste smartphones ter wereld behoort.

 

Haal meer uit je iPhone 8

Accessoires zijn handig voor bescherming maar zo haal je ook meer uit je toestel. Apple heeft leren en siliconen hoesjes in verschillende kleuren voor iPhone. Met bluetooth kun je veel apparaten met elkaar verbinden. Apple heeft voor de iPhone 7 AirPods gemaakt. De iPhone 7 had geen normale koptelefoonaansluiting. Je kan wel met speciale oordopjes van Apple muziek luisteren maar je kan dan niet tegelijk je smartphone opladen omdat de oordopjes in de lightning port moeten. Dat is ook het geval bij de Iphone 8 en iPhone X. Je kunt er natuurlijk ook je bluetooth koptelefoon mee verbinden of een draadloze speaker. In de Apple Store zijn onder andere drones en robots beschikbaar die je dan met je smartphone kunt besturen.