/ Nieuws / Top 3 beste crypto apps voor Nederlanders

Top 3 beste crypto apps voor Nederlanders

Alicia van den Velden on 22 april 2022 - 07:26 in Nieuws

Wil je ook eindelijk inspringen op de crypto-hype, maar weet je niet goed met welke app je dit moet doen? Wij zetten de top 3 beste crypto apps voor je op een rijtje! Deze apps helpen je met van alles: van het beheren van je wallet tot de beste crypto’s korte termijn selecteren.

Nummer 1: Bitvavo

De app van Bitvavo zit ontzettend goed in elkaar voor een heel groot doelpubliek. Inmiddels heeft Bitvavo zo’n 1 miljoen Nederlandse gebruikers en zijn ze al eens verkozen tot de beste broker van Nederland. Het bedrijf achter Bitvavo heeft zichzelf betrouwbaar gewezen. Ook zijn er een hoop andere voordelen, zoals betalen via iDeal en lage transactiekosten. De app werkt enorm gebruiksvriendelijk, snel en bovendien enorm veilig. Zo beschik je bijvoorbeeld over een cold wallet. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android devices en volledig gratis te downloaden.

Nummer 2: BLOX

De makers achter BLOX hebben volledig ingezet om alle beginnende brokers aan zich te binden. De app is eenvoudig en simpel, biedt een ontzettend overzichtelijk overzicht maar biedt toch ook genoeg plezier. Het Nederlandse bedrijf (BLOX is namelijk ontwikkeld door BTC Direct, gevestigd in Nijmegen) heeft inmiddels ook bijna 1 miljoen gebruikers die de app met ruim 4 van de 5 sterren beoordelen. Gaat er ondanks de goede reputatie van BLOX toch wat mis? Dan is het fijn om te weten dat je altijd terug kunt vallen op een snelle, behulpzame en Nederlandstalige helpdesk.

Doordat de app in Nederland ontwikkeld is, zitten er een aantal voordelen aan voor Nederlanders. Geld kun je eenvoudig storten via iDeal, wat vervolgens in je kluis komt te staan naast je aangekochte crypto. Per transactie betaal je 1% van je inleg. Per maand kun je nog eens 250 euro extra storten, zonder dat hiervoor een verificatie van je identiteitsbewijs nodig is. 

Nummer 3: Litebit

Ook deze app is van Nederlandse makelarij. Litebit draait al een tijdje mee, maar is zijn relevantie nog altijd niet verloren. Dat heeft voor een groot deel te maken met de enorm goede telefonische klantenservice. ook de app zelf kenmerkt zich door een prettige, rustige en georganiseerde interface. Aanmelden kan zowel via de website als via de app en het handelen in crypto gaat vervolgens net zo makkelijk. Je hebt dan keuze uit meer dan 50 verschillende munten. Iets waar je wel rekening mee dient te houden, zijn de wisselende transactiekosten. Gemiddeld liggen die rond de 2 procent, maar die kunnen voor jouw favoriete munt dus hoger of lager uitvallen. Voordat je een munt koopt, kun je kort een omschrijving van de munt lezen.