/ Geen categorie / Tips om de smartphone sneller te maken

Tips om de smartphone sneller te maken

Smartphonegebruiker
Alicia van den Velden on 22 mei 2019 - 16:00 in Geen categorie

Smartphones worden steeds sneller en er verschijnen regelmatig nieuwe apps. Toch komt het nog vaak voor dat de snelheid na enige tijd afneemt. Hier zijn een paar kleine tips voor, om de smartphone optimaal in gebruik te kunnen nemen.

Schoon de smartphone op

Smartphones krijgen steeds meer geheugen en de drempel wordt steeds lager om een nieuwe app te downloaden. Meestal worden apps eenmalig gebruikt en blijven vaak nog op de achtergrond draaien. Hierdoor gaat de batterij van de smartphone sneller leeg en neemt de snelheid af. Het wordt om deze reden aangeraden om de smartphone regelmatig op te schonen. Verwijder apps die niet meer gebruikt zullen worden en download niet zomaar nieuwe apps. Dit is één van meest effectieve manieren om de snelheid te blijven behouden van de smartphone.

Alleen apps op de achtergrond laten draaien die actueel zijn

Naast dat het handig is om nutteloze apps te verwijderen, is het handig om apps op de achtergrond uit te schakelen. Vaak denken mensen dat het erg is om een app af te sluiten, maar dankzij de technologieën van tegenwoordig weten smartphones precies waar mensen gebleven waren. Er is ook een optie om apps op de achtergrond te laten verversen. Wanneer de smartphone hierdoor langzamer wordt in gebruik, wordt het aangeraden om dit alleen voor specifieke apps in te schakelen. De gouden tip is om altijd te kijken naar welke apps het belangrijkste zijn, zowel voor eigen gebruik als om apps op de achtergrond draaiende te houden.

Installeren van de nieuwste updates

Tegenwoordig worden er steeds meer eisen gesteld aan smartphones en is het erg belangrijk om up-to-date te blijven. Dit is vooral aan de orde bij het besturingssysteem van jouw smartphone. Het besturingssysteem van Apple wordt bijvoorbeeld regelmatig bijgewerkt, om de iPhone optimaal in gebruik te kunnen nemen. Het gaat bij het updaten zowel om de gebruiksgemakkelijkheid en de snelheid van de smartphone.

Naast het feit dat smartphones makkelijker in gebruik en minder vertragingen op te lopen, wordt het systeem ook beter beveiligd. Hier zitten alleen maar voordelen aan verbonden.

Mobiel opnieuw opstarten

Eén van de simpelste tips, maar zeker niet te ontbreken is het opnieuw opstarten van de smartphone. Voorheen waren de smartphones voornamelijk van plastic behuisd en konden de batterijen uit te smartphone worden gehaald. Na enige tijd werden deze weer terug geplaatst, waardoor de smartphone automatisch opnieuw werd opgestart. Tegenwoordig zitten de batterijen vast geplaatst en is de enige optie om de smartphone opnieuw op te starten en in het ergste geval te resetten.

Door het opnieuw opstarten van de smartphone, worden er kleine fouten verholpen en begint de smartphone weer vanaf nul. Hiermee wordt er bedoeld dat er geen apps draaien op de achtergrond en zelf opgestart dienen te worden.

Conclusie van de tips

Vaak zijn het de kleine aanpassingen, die voor veel resultaat zorgen. Dat is ook aan de orde bij het versnellen van de smartphone (of het tegengaan van vertraging). Door gewoon een paar simpele tips op te volgen, kan de smartphone optimaal gebruikt worden!