/ Nieuws / Telefoongebruik en je gezondheid

Telefoongebruik en je gezondheid

Smartphone
Alicia van den Velden on 11 april 2018 - 10:31 in Nieuws

Het gebruik van een smartphone kan leiden tot gezondheidsproblemen, echter kun je deze problemen voorkomen wanneer je je telefoon minder gebruikt. Er zijn geen grote encyclopedieën meer nodig om iets in op te zoeken, daarvoor heb je nu je smartphone. De mobiele telefoon bevat meer informatie dan ooit tevoren. Deze groei heeft helaas een zorg opgeleverd, het gebruik van je mobiel kan degelijk wat met je gezondheid doen. Wanneer je denkt aan telefoongebruik en gezondheid dan gaan de meeste mensen toch naar de elektromagnetische golven. Deze radiogolven kunnen gevaarlijk zijn voor je lichaam. Wanneer deze elektromagnetische golven je lichaam binnentreden via je oren en je huid verzwakken ze de celfunctie. Er zijn echter ernstigere zorgen door het mobiele telefoongebruik voor je gezondheid. Dit zijn angsten, spier- en gewrichtspijn en slapeloosheid. Het is erg belangrijk om grenzen vast te stellen wat betreft telefoongebruik en  wat het met je gezondheid doet.

Slapeloosheid, angsten en spier- en gewrichtspijn

Vele mensen pakken de mobiele telefoon toch nog even voor het slapen gaan, dit is een veel voorkomende fout. Mensen denken dat het helpt om te ontspannen maar de constante updates aan berichten en andere elementen trekken je aandacht. Hierdoor kan het soms ineens uren later zijn en dan is alweer middernacht voordat je slaapt. Het is daarom verstandiger om je mobiel een uur voor het naar bed gaan weg te leggen. Je wordt telkens alert gesteld door de berichten, updates en appjes die je binnen krijgt. Hierdoor is er altijd een reden om even je mobiele telefoon te checken. Dit kan zorgen voor een beduidende hoeveelheid stress en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Wat je niet verwacht is dat je ook spier- en gewrichtspijn kan krijgen door mobiel telefoongebruik, echter is dit wel het geval. Wanneer je aan het lezen of typen bent op je smartphone span je je armen, nek en rug aan. Ook herhaal je telkens dezelfde beweging met je polsen en duimen, dit resulteert in pijn en die pijn kan veranderd in blessures en soms zelfs chronische blessures. Chronische blessures zijn erg vervelend, hier heb je je hele leven last van. Het blijkt dus dat je mobiele telefoongebruik je gezondheid kan beïnvloeden zorg er daarom voor dat je grenzen vaststelt. Dit kan namelijk meer voorkomen worden bij een redelijk gebruik. Wees streng voor jezelf en leg je telefoon soms weg, besteed je vrije tijd aan leuke dingen in plaats van aan het gebruik van je mobiele telefoon, dit is namelijk geen ontspanning.