/ Nieuws / Telefoon opladers

Telefoon opladers

Opladen smartphone
Alicia van den Velden on 6 maart 2018 - 16:24 in Nieuws

Wij houden van onze smartphones. Ze kunnen van alles op zakformaat waar je 10 a 20 jaar geleden nog meerdere apparaten voor nodig had. Maar om zoveel dingen te kunnen doen heb je natuurlijk veel kracht nodig en dat kost veel batterij. De meeste mensen met een smartphone moeten zijn of haar smartphone ieder dag opladen. Vroeger hoefde je je mobiele telefoon maar misschien 1 keer per week op te laden. De telefoons gingen langer mee omdat ze veel minder konden en je deed er ook veel minder mee dan mensen tegenwoordig op hun smartphone doen. Daarom is het essentieel om een telefoonoplader te hebben. En natuurlijk wordt deze meegeleverd met je telefoon. Vaak wordt het ook aangeraden door de producent om een officiële oplader te gebruiken bij het opladen van je smartphone. Dit geld ook voor een smartwatch oplader. Opladers van derden hebben de kans om schade toe te brengen aan het toestel. Er zijn veel mensen die denken dat het schadelijk is voor de batterij om je smartphone te lang aan de oplader te houden. Dit is niet waar. De smartphones van tegenwoordig zijn zo slim dat ze stoppen met opladen als de batterij 100% bereikt. Je kunt dus gerust je smartphone aan de telefoonoplader houden tijdens het slapen.

 

Powerbanks

Tegenwoordig worden powerbanks steeds populairder. Deze handige, compacte batterijen kunnen je smartphone op laden waar en wanneer je maar wilt. Natuurlijk moet je dan ook de powerbank opladen. Als je vaak je smartphone gebruikt en graag meer batterij wil hebben is een powerbank voor jou. Powerbanks komen in allerlei soorten, maten en kleuren. Er zijn brede powerbanks, er zijn lange powerbanks etc. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel batterij je precies wil in een powerbank. De meeste smartphones van tegenwoordig hebben een batterij capaciteit van ongeveer 2500 mAh tot en met 3500 mAh. Dus als je een powerbank hebt dat een batterij heeft tussen die twee aantallen kun je je smartphone één keer volledig opladen. Tegenwoordig zijn er ook powerbanks die een capaciteit hebben van 10.000 mAh of 20.000 mAh. En als je helemaal gek wil doen kun je ook gaan voor een 100.000 mAh powerbank. Hadden onze smartphones maar zoveel batterij ingebouwd, hè? Zulke grote powerbanks zijn natuurlijk wel wat prijzig in vergelijking met de powerbanks die minder capaciteit hebben.

 

Draadloos opladen

Draadloos opladen is niet iets wat heel nieuw is. Denk maar aan de Nexus 5 smartphone van Google. Deze smartphone van 2013 had draadloos opladen ingebouwd. Helaas werd het idee niet heel populair; mensen wilde liever snel de telefoon kunnen opladen. Maar tegenwoordig gaan steeds meer producenten het draadloos opladen in de smartphone verwerken. Aangezien de producenten alles draadloos willen maken, zoals we zagen met de verwijdering van de hoofdtelefoon aansluiting, is dit een stap in de goede richting. Maar wat houd draadloos opladen precies in? De draadloze oplader is een soort plaat wat je op tafel legt. De technologie in de plaat, en de toegevoegde technologie in de smartphone speciaal gemaakt voor draadloos opladen, zorgt ervoor dat als jij je smartphone op de plaat legt het begint op te laden. Nooit meer dat geknoei met kabels en je telefoon. Je legt je telefoon op de plaat en het laadt op.