/ Geen categorie / Smartwatches voor smartphones

Smartwatches voor smartphones

Smartwatch
Alicia van den Velden on 9 mei 2019 - 13:36 in Geen categorie

De technologie staat nooit stil en er komen steeds meer nieuwe elektronische apparaten op de markt. Het was vroeger nog ondenkbaar dat er een horloge op de markt zou verschijnen die functioneert als een smartphone, terwijl het nu steeds meer voorkomend is in het dagelijkse leven. Grote bedrijven zoals Samsung en Apple hebben al verschillende smartwatches op de markt gebracht.

De Samsung Gear S3

Vroeger waren mobiele telefoons bedoeld om specifiek te bellen of te sms’en met iemand, tegenwoordig is dat min of meer een bijzaak geworden en zijn er veel meer eisen gesteld waaraan een telefoon moet voldoen. Eén van die eisen is bijvoorbeeld het spelen van een spel of het luisteren van muziek. Dit is nu ook aan de orde met bepaalde horloges. Het gaat niet alleen specifiek om te kijken hoe laat het is, maar ook om meerdere zaken zoals het gebruiken van apps.

Samsung heeft momenteel de Samsung Gear serie lopen, een serie aan smartwatches. Het is voor Samsung belangrijk dat de smartwatch er mooi uitziet en dat het functies van de smartphone bevat. De nieuwe Samsung Gear 3 is een nieuwe horloge die een lange batterijduur heeft en het gaat langer mee dan de gemiddelde smartphone. Om de smartwatch optimaal te kunnen gebruiken, is het vereist om bluetooth, Wifi en een telefoon-app te hebben op een smartphone. Bluetooth is er voor bedoeld om de smartphone te verbinden met de smartwatch en Wifi is er voor bedoeld dat er apps met het internet gebruikt kunnen worden. Verder is de app er voor bedoelt om te kunnen bellen zonder een smartphone op zak te hebben.

Kenmerkend aan de Gear s3 is dat het erg handig is voor het luisteren van muziek. Gebruikers kunnen via een Bluetooth-koptelefoon muziek luisteren voor onderweg. Hiervoor hoeft er geen smartphone meegenomen te worden. Erg handig voor wanneer mensen van plan zijn om hard te gaan lopen. Verder is het mogelijk om apps rechtstreeks te downloaden vanuit de Gear App Store, hier zijn al meer dan 10.000 apps voor. Om te kunnen veranderen van app kunnen mensen dankzij de roterende ring door apps en e-mails heen swipen. Ze kunnen hierbij de ring naar links en rechts draaien. 

Verder zijn er veel opties voor een strak design voor de nieuwe Samsung Gear 3. Mensen hebben namelijk veel mogelijkheden in het uitkiezen van het uiterlijk van de horloge. Als eerst kunnen de gebruikers de wijzerplaat veranderen. Hiervoor kunnen er 15 verschillende voorwerpen vooraf geïnstalleerd worden. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om zelf een ontwerp te bedenken. Hierdoor is de horloge erg gepersonaliseerd. Naast de wijzerplaat kan ook het horlogebandje veranderd worden. Hier is enorm veel keuze uit, aangezien de Gear S3 geschikt is voor standaard horlogebandjes van 22 millimeter. Kort gezegd is de Samsung Gear 3 niet alleen bedoeld als een veelzijdige smartwatch, maar ook als modeaccessoire.

De sportieve Apple Watch Series 4

Het is over het algemeen bekend dat Apple en Samsung op het gebied van smartphones enorm concurreren. Dit is tegenwoordig ook aan de orde met de smartwatch.

De Apple Watch Series 4 zijn op een erg moderne wijze ontworpen. Het heeft een strak design met een groot display en het verlegt daarmee de grenzen van wat een normale horloge kan. Het horloge functioneert voornamelijk als een sportieve hulpmiddel. De smartwatch bevat namelijk een proactieve gezondheidsmonitor, een automatische work-outdetectie en een uitgebreide activiteitentracker.

De proactieve gezondheidsmonitor houdt continu de hartslag bij en het geeft daarbij een waarschuwing bij een te hoge of te lage hartslag. Verder helpt de automatische work-outdetectie erbij dat mensen in één oogopslag kunnen zien waar ze mee bezig zijn. Het kan bijvoorbeeld herkennen wanneer mensen aan het hardlopen zijn. Zodra dit aan de orde is krijgen gebruikers meldingen over het pasritme en het tempo. Als laatst heeft de Apple Watch Series 4 een uitgebreide activiteiten­tracker die het mogelijk maakt om activiteiten te delen met vrienden. Maandelijks verschijnen er weer nieuwe uitdagingen die vrienden tegen elkaar kunnen houden.

De Apple Watch Series is kort gezegd een smartwatch die heel erg motiverend is voor het sporten en kan het daarbij handig zijn als 2e smartphone.