/ Nieuws / De trends voor de smartphones in 2019

De trends voor de smartphones in 2019

Alicia van den Velden on 7 november 2018 - 10:01 in Nieuws

Het jaar 2018 is al weer bijna voorbij. Er zijn een hoop dingen gebeurd, maar er staan ook nog veel meer dingen te gebeuren. De smartphones worden telkens duurder, maar worden telkens ook geleverd met een grote lading nieuwe techniek. In 2019 zullen er weer een hoop nieuwe snufjes worden toegevoegd aan de telefoons. De eerste vouwbare telefoon of komt er nog eerst een telefoon met 3 hoofdcamera’s. Dit worden de smartphone trends voor 2019.

 

De vouwbare telefoons

De telefoonfabrikanten zijn er al keihard mee aan het werk. De nieuwe vouwbare telefoon moet worden gemaakt. Samsung en Huawei lopen voorop in de strijd om de vouwbare telefoon te realiseren. De verwachting is dus ook dat de vouwbare telefoons in 2019 in de markt treden. Er blijft nog altijd een vraag over het ontwerp van de telefoon. Word de telefoon geproduceerd met een soort tablet scherm, of juist langwerpig. De telefoons zullen zeer zeker worden uitgerust met de allernieuwste snufjes, zoals processors en de allerbeste camera’s. De revolutionaire telefoon zal tussen de €1500 en de €2000 euro moeten kosten. Als u de telefoon wilt gaan gebruiken zou ik dus maar alvast beginnen met sparen.

 

Slow motion

Vooral Samsung heeft veel over de slow motion optie verteld na de release van de Samsung Galaxy S9. Ondanks dat Sony deze techniek al in 2017 heeft gelanceerd zullen er in 2019 meerdere mobiele telefoons beschikken over deze gloednieuwe optie. Met de slow motion techniek is het mogelijk om beelden te schieten van 960FPS ( het aantal frames per seconde). Je kunt de wereld 32 keer vertraagd opnemen, dit zal natuurlijk een prachtig beeld opleveren. In het begin zal het misschien moeilijk zijn om op deze manier een video op te nemen, maar wanneer je het onder controle heeft zal het prachtige beelden opleveren.

 

5G-Ondersteuning

In 2019 zal ook de 5G-Ondersteuning op de markt komen. Vrijwel elke telefoonproducent zal de 5G-ondersteuning in de nieuwe telefoons hebben geplaatst. De eerste bekende telefoonproducenten die de 5G telefoons publiceren zullen Samsung en Huawei zijn. De rest zal waarschijnlijk vlak hierna volgen. Echter hebben wij in Nederland nog niets aan de nieuwe 5G telefoons. De veiling van de 5G ondersteuning moet nog plaats vinden in Nederland en de verwachting is dat de eerste mogelijkheden in 2020 vrijkomen. Dit betekent dat de publicatie van 5G telefoons in Nederland slechts een verkooptruc is.

Drie hoofdcamera’s

Huawei zal hoogstwaarschijnlijk de allereerste telefoon hebben met drie hoofdcamera’s. Huawei zal hiermee de rest van de telefoonfabrikanten inspireren. Hoewel Huawei claimt de eerste te zijn, gaan er ook al een tijd enkele geruchten rond dat Apple er ook mee bezig is. Dan kan natuurlijk de andere grote fabrikant Samsung niet achterblijven. Ook Samsung zal in de duurste versie van de Samsung Galaxy S10 drie hoofdcamera’s verwerken. Hiermee liggen de drie grootste fabrikanten in een nek aan nek race voor de allereerste telefoon met drie hoofdcamera’s.