/ Nieuws / Slimme punten over iOS

Slimme punten over iOS

iPhone x met gereedschap
Alicia van den Velden on 25 oktober 2018 - 12:46 in Nieuws

Iedere Apple fan heeft ooit wel eens gehoord van iOS. Dit is namelijk het besturingssysteem van Apple voor hun iPhone ‘s, iPad ’s en andere Apple producten.

Het systeem is tegenwoordig zo uitgebreid dat velen waarschijnlijk niet eens weten wat het überhaupt allemaal kan. Daarom nemen wij graag de belangrijkste punten door.

Het ontstaan van iOS

Het systeem werd voor het eerst openbaar getoond tijdens de Macworld Conference & Expo, op 9 januari 2007. Het systeem is oorspronkelijk ontwikkeld voor de iPhone ‘s. Later is het besturingssysteem doorgevoerd op de iPod touch, iPad en andere producten van Apple. De naam iOS is ontstaan bij het uitkomen van de eerste bèta. In eerste instantie heette het de macOS, maar bij de iOS 4 werd voor het eerst de huidige naam gebruikt. Hiermee wou Apple aangeven dat het niet alleen voor de iPhone was bedoeld.

Mobiele data besparen door de juiste instellingen in te schakelen

Anno 2018 heeft bijna iedere mobiele gebruiker een abonnement. Met een abonnement is het o.a. mogelijk om apps te kunnen spelen zonder het gebruik van WIFI. Alleen veel mensen raken al snel verdiept in hun app en hebben niet door dat er snel data van hun bundel afgaat. Dit kan zorgen voor onnodige kosten, maar is ook vrij eenvoudig op te lossen. Via de instellingen, is het mogelijk om apps aan te klikken die men niet wil gebruiken tijdens het gebruik van mobiele data. Door deze apps te deactiveren verbruiken die ook geen mobiele data, hiermee raakt de bundel minder snel op. Daarnaast is het ook aan te raden. Om de button aan te klikken waarbij apps alleen kunnen updaten, wanneer die  ondersteuning krijgen van WIFI.

In geval van nood

Iedere Apple gebruiker heeft ongetwijfeld een inlogcode op zijn toestel staan. Hiermee willen mensen voorkomen dat vreemden gemakkelijk in hun toestel kunnen. Wat nou als er iets ernstig is gebeurt en iemand wil de betreffende familie inlichten? Apple heeft hiervoor een functie ontwikkeld. Het is na

melijk mogelijk dat de gebruiker contacten toevoegt onder de SOS-noodmelding functie. Hiermee kunnen contacten gebeld worden, zonder dat een iPhone ontgrendeld moet zijn.

Privacy

Tegenwoordig wordt bijna alles online gedeeld. Terwijl sommige mensen het ook fijn vinden om juist meer privacy te hebben. Met het besturingssysteem is het heel makkelijk om de privacy te controleren. Het is mogelijk om via het menu te zien welke apps toestemming hebben over bepaalde informatie. Via het menu is het ook mogelijk om deze apps het recht te ontnemen van deze informatie.

Het tweede punt dat we gaan behandelen onder het kopje privacy, is nummerherkenning uitschakelen. Vroeger liepen er nog aardig wat mensen rond met twee mobiele telefoons. Eén was er bedoeld voor het werk en de andere voor privé gebruik. Apple heeft een functie ontwikkeld waar men de nummerherkenning van het toestel kan uitschakelen. Hiermee kunnen klanten makkelijk gebeld worden zonder dat ze de nummer van de beller kunnen opslaan.