/ Nieuws / Screenprotectors

Screenprotectors

Alicia van den Velden on 20 december 2018 - 09:57 in Nieuws

Een screenprotector zit al op vele telefoons geplakt. Deze gebruikt u om krassen te voorkomen op het beeldscherm van uw tablet of telefoon. Er zijn meerdere soorten screenprotectors. Natuurlijk heeft elke soort zijn eigen voor en nadelen. Maar welke is het beste voor u? Dat leest u hier in dit blog.

 

Waarom heeft u een screenprotector nodig?

De screenprotector helpt u met het beschermen van uw apparaat tegen krassen of barsten. Deze kunt u op elk ongewild moment krijgen zonder dat u het misschien in de gaten heeft. Het kan bijvoorbeeld al gebeuren wanneer u uw telefoon in uw zak heeft gezamenlijk met een sleutelbos. Deze sleutelbos kan krassen en soms wel barsten veroorzaken in uw telefoon. Ook beschermt de screenprotector tegen vuil op uw beeldscherm. Dus er is eigenlijk geen reden om geen screenprotector te nemen aangezien dit beschermglaasje er alleen maar is voor de bescherming van uw beeldscherm.

 

Nadelen van een screenprotector

Naast het feit dat er veel voordelen zitten aan een screenprotector zijn er natuurlijk ook enkele nadelen aan verbonden. Zo kan een screenprotector een kleine zonweerspiegeling geven in het beeldscherm. Dit gebeurt alleen wanneer de telefoon zich in direct zonlicht bevindt. Door een screenprotector zou er wat helderheid kunnen afnemen. Ook de dikte van de telefoon zal iets toenemen. Tenslotte kosten de beschermglaasjes ook geld. Dit is echter een kleine bijdrage want de glaasjes zijn al vanaf €1,- te koop.

 

Soorten screenprotectors

Er zijn natuurlijk verschillende screenprotectors te koop. De ene biedt net wat meer voordelen dan de andere. Dat kan komen doordat het glaasje wat duurder is en wat meer kwaliteit biedt. Zo is het glazen beschermplaatje beter beschermend dan de plastic screenprotector. U voelt weinig verschil in de aanraking met het scherm en u heeft minder kans op luchtbelletjes achter het schermpje. Daarentegen zijn de plastic screenprotectors minder zichtbaar en ook goedkoper. Uiteindelijk zal u minder lang doen met een plastic screenprotector, aangezien het stukje folie sneller loslaat. In dit geval geldt hetgeen dat de duurdere beschermglaasjes ook een stuk beter zijn dan de goedkopere beschermglaasjes. Ze bieden tenslotte ook meer bescherming.