/ Nieuws / De Galaxy S9 en S9 Plus zijn hier

De Galaxy S9 en S9 Plus zijn hier

Telefoonglaasje
Alicia van den Velden on 7 maart 2018 - 09:26 in Nieuws

Een van de meest geanticipeerde smartphones is gister onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De toestellen zijn direct te bestellen. De Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus. De smartphone van Samsung heeft een design dat je veel doet denken aan het vorige model, de Galaxy S8 met het prachtige infinity display. De Galaxy S9 heeft vele verbeteringen waaronder de beste smartphone camera en krachtige hardware. Er zijn dus ook veel mensen enthousiast over de nieuwe smartphone. De grootste verbeteringen zijn in de 12 megapixel camera’s aan de achterkant van het toestel. De camera’s zijn uitstekend voor zowel lichte als donkere ruimtes. Je kunt bijvoorbeeld met de twee camera’s inzoomen zonder kwaliteit te verliezen. Dit gebeurt vaak met smartphones die een digitale zoom gebruiken. De Galaxy S9 kan in superslowmotion filmen. De camera’s filmen dan in 960 frames per seconde. Ook is de selfiecamera vernieuwt. De camera van Samsung heeft nu een soortgelijke versie van Apples animoji functie, genaamd AR Emoji. AR staat voor Augmented Reality. De selfiecamera maakt een scan van je gezicht, plakt een emoji op je gezicht en maakt beweging gebaseerd op wat de gebruiker doet.

 

Specificaties

Zoals te verwachten van een net gelanceerde vlaggenschip van Samsung zijn de specificaties van het toestel uitstekend. De schermgrootte van de Galaxy S9 is 5,8 inch en de Galaxy S9 Plus heeft een schermgrootte van 6,2 inch. Beide schermen hebben een ongebruikelijke resolutie net als de voorganger Galaxy S8 door het infinity display. Beide toestellen hebben een resolutie van 2960×1440, maar omdat de Plus variant een groter scherm heeft het toestel iets minder pixels per inch. Je zou echter het verschil bij normaal gebruik niet kunnen merken. De Galaxy S9 en S9 Plus hebben een batterij van 3000 mAh en 3500 mAh, respectievelijk. De interne opslag van de toestellen zijn 64GB, maar als dat nog niet genoeg is kun je altijd nog uitbreiden met een microSD tot 512GB. Het werkgeheugen tussen de twee toestellen is ook verschillend. De Galaxy S9 heeft een werkgeheugen van 4GB en de Galaxy S9 Plus heeft een werkgeheugen van 6GB. Dit is meer dan genoeg voor dagelijks gebruik. De toestellen zijn op te laden via de USB-C aansluiting of je kunt het toestel draadloos opladen. En natuurlijk wat heel veel mensen nog graag willen hebben maar veel smartphone ontwikkelaars weghalen; de hoofdtelefoon aansluiting. Dit was iets wat standaard was bij elke smartphone maar de laatste tijd wordt weggehaald om draadloze hoofdtelefoons standaard te maken. Samsung daarentegen heeft de hoofdtelefoon aansluiting zonder problemen kunnen toevoegen aan de Galaxy S9.

 

Releasedatum

Natuurlijk zijn we benieuwd wanneer de Galaxy S9 precies lanceert omdat je het toestel nu al direct kunt bestellen. De twee toestellen, Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, zijn verkrijgbaar vanaf 9 maart. Dit geldt alleen voor mensen die het toestel voor 8 maart hebben besteld. De toestellen zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf 16 maart. De toestellen lanceren met Android 8.0 (Oreo) met Samsung Experience 9.0. De vraagprijs voor de Galaxy S9 is €849,- en voor de Galaxy S9 Plus betaal je €949,-. Wij kijken ernaar uit wat de Galaxy S9 te bieden heeft wanneer we het toestel ook echt in handen hebben.