/ Geen categorie / Refurbished telefoons

Refurbished telefoons

Alicia van den Velden on 7 januari 2019 - 10:16 in Geen categorie

Tegenwoordig worden er erg veel refurbished telefoons aangeboden. Dit zijn gebruikte telefoons die opnieuw zijn nagekeken en helemaal gerenoveerd zijn. Onderdelen die niet meer voldoen zijn dan vervangen. Daarnaast zijn deze telefoons goedkoper dan nieuwe telefoons. In 2015 werden er al meer dan 80 miljoen verkocht in de wereld. Naar verwachting worden er in 2020 meer dan 220 miljoen refurbished telefoons verkocht.

Kwaliteit

Er is een groot verschil tussen de refurbished telefoons. De telefoons hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde mankementen. Sommige telefoons zijn weinig tot niet gebruikt en hebben dus nog weinig mankementen. Ook zijn er telefoons die lang en intensief zijn gebruikt. Dit kan zijn voor het werk of voor privé. Voor verkoop wordt de telefoon grondig nagekeken door middel van verschillende apps. Deze apps controleren of verschillende onderdelen in het systeem nog werken of dat ze niet meer voldoen aan de normen. Als er een onderdeel defect is, of niet meer aan de eisen voldoet, zal het worden vervangen. Dit onderdeel is dan meestal afkomstig uit een andere telefoon die gebruikt wordt voor materialen.

Categorieën

Wanneer u een refurbished telefoon wilt gaan aanschaffen is het belangrijk om te gaan letten op de categorie van de telefoon. Er zijn drie verschillende categorieën om te bepalen hoe goed de telefoon nog is.

Categorie A: De telefoon werkt nog zeer goed en de telefoon zelf is nog vrij nieuw. De telefoon heeft dus ook weinig gebruikssporen.

Categorie B: De telefoon kan wat kleine krasjes hebben om de behuizing en op het scherm. De telefoon zelf is nog in goede staat.

Categorie C: De telefoon is erg intensief gebruikt en dit kunt u goed zien aan het uiterlijk van de telefoon. Er zijn een aantal krassen en de telefoon zelf zal niet meer perfect werken. Dit kan echter wel voordelig zijn voor consumenten.

Populair

De reden waarom de refurbished telefoons zo goedkoop zijn is door de prijs van de gerenoveerde telefoons. Deze telefoons zijn goedkoper dan de nieuwprijs en daarom aantrekkelijker voor de afnemer. Ook is het tegenwoordig belangrijk dat de aankoop niet BKR geregistreerd wordt. Dit betekent dat er wordt bekeken of het wel mogelijk is om de telefoon aan te schaffen of om een abonnement aan te gaan. Dit wordt vergeleken met verschillende andere vaste lasten die op uw naam staan ingeschreven.

Let op!

Er zijn verschillende dingen waar u goed op moet letten als u een refurbished telefoon wil gaan kopen. Het is toch wel moeilijk te zien of een telefoon wel of niet intensief is gebruikt. Ook is het bijna niet te onderscheiden of de telefoon nog een goede batterij heeft of dat deze ook dramatisch is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat enkele aanbieders de telefoons niet maximaal controleren en hiermee veel mogelijkheden om de telefoon te verbeteren onbenut laten.