/ Nieuws / Opvouwbare telefoon

Opvouwbare telefoon

Mobiele telefoon
Alicia van den Velden on 7 februari 2019 - 10:25 in Nieuws

Een nieuw begrip in de smartphone wereld, de opvouwbare telefoon. De eersten zijn al op de markt verschenen en er komen er steeds meer. Is dit de toekomst van de smartphone?

De eerste buigbare telefoon

Smartphone bedrijven proberen veel te innoveren. Zo heeft het Chinese bedrijf ‘Royole’ bedacht om een telefoon met een buigbaar scherm op de markt te brengen, onder de naam Royole Flexpai.  Het is een telefoon die fungeert als een tablet en een mobiel. Het scherm kan van 0 tot 180 graden gevouwd worden. De prijs van deze telefoon is ruim 1300 euro.

De telefoon is uiterst duurzaam en het zal niet snel kapotgaan. Het exemplaar heeft verschillende tests doorstaan, waarbij het scherm meer dan 200.000 keer werd gebogen. Verder is de telefoon voorzien van een prachtig kleurenbereik. Het bevat een hoge resolutie en het beeld bevat veel kwaliteit. De mobiele telefoon is voorzien van een krachtige processor, wat ervoor zorgt dat de telefoon sneller, slimmer en veiliger is. De telefoon kan gebruikt worden op een 5-G-netwerk. Maar helaas hebben we dat nog niet in Nederland.

Een puntje van kritiek is dat het scherm van de telefoon niet helemaal recht blijkt te zijn. Er zit namelijk een curve, oftewel bocht, in het scherm. Dit was ook voelbaar tijdens het gebruik van het scherm. Verder voelt de telefoon wat minder flexibel aan. Dit komt doordat het scherm uit plastic bestaat. Het is nog niet duidelijk of het een succes zal gaan worden. Wel weten we dat het een van de grootste innovaties van de laatste jaren zijn in de smartphone-wereld.

Concurrentie

Vele andere telefoonbedrijven zijn bezig met de maak van een vouwbare smartphone, waaronder Samsung en LG. Zo toonde Samsung aan het einde van 2018 een prototype van de telefoon. Al denkt men dat dit geen succes bleek te zijn.  Vandaar dat de telefoon later gaat verschijnen dan verwacht werd.

Samsung is bezig met de maak van de Samsung Galaxy F. De telefoon zal uit 3 schermen bestaan. Het kleine scherm zal vooral gebruikt worden voor social media en internet. En het grote scherm zal vooral gebruikt worden om een film te kijken of om een game te spelen. Verder biedt de telefoon de mogelijkheid om te multitasken met 3 schermen.

LG is evenals Samsung bezig met de maak van een opvouwbare telefoon. De telefoon zal bestaan uit 2 schermen. Het bevat bijna dezelfde specificaties als die van de Samsung telefoon. Verder zal de telefoon meerdere camera’s bevatten. Eentje aan de linkerkant en eentje aan de rechter kant. Hiermee kunnen er 3D beelden gemaakt worden.

Is dit de toekomst?

Het is moeilijk om te zeggen of dit de toekomst is van de smartphone, daar is het namelijk nog te vroeg voor. Voor nu zullen alle exemplaren nogal prijzig zijn. Maar hopelijk zullen de telefoons voor de meeste mensen betaalbaar worden, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het is maar afwachten wat de toekomst met zich brengt. Maar de technologie zal nooit stil staan.