/ Nieuws / Online shoppen via smartphone steeds populairder | Smartphoneclub

Online shoppen via smartphone steeds populairder | Smartphoneclub

Shoppen online
Alicia van den Velden on 9 april 2018 - 10:17 in Nieuws

Elke Nederlander heeft tegenwoordig steeds vaker een smartphone nodig dan een tablet om producten online te kunnen bestellen. Nederlanders ouder dan 15 jaar hebben bijna allemaal in 2017 wel iets online gekocht. 24% kocht online producten met zijn tablet en 28% koos om iets online te kopen met zijn/haar smartphone. Voor het eerst verliest de tablet qua online shoppen. Nog steeds worden de meeste aankopen gedaan via de laptop, maar het is zo bijzonder dat de smartphone zo’n flinke groei ondergaat. De smartphone stond eerst op plek 4, maar is in de laatste maanden van 2017 opgeschoven naar plek 3. Cijfers van diverse webshops tonen aan dat de Nederlanders het online shoppen hebben geaccepteerd. De groei van online shoppen is nog steeds aan de gang, vooral huis- en tuinartikelen en gezondheidsproducten zijn populair. Schoenen en verzekeringen zijn nog altijd de meest gekochte producten/diensten op de onlinemarkt.

Voor- en nadelen van online shoppen met smartphone

Online shoppen met de smartphone wordt dus de laatste tijd steeds populairder. Mensen shoppen veel online, omdat het steeds gemakkelijker en veiliger aan het worden is. Tegenwoordig hebben webshops zo’n groot aanbod van producten en diensten waarbij online snel en veilig betaald kan worden. Voor een paar euro zijn alle producten en diensten zo thuisbezorgd. In een webshop zijn producten makkelijk te vinden via productcategorieën en zoekmachines, in plaatselijke winkels kost het meer moeite om dat ene product te vinden, het is best wel frustrerend als het product niet te vinden is en dat mensen voor niks naar de winkel zijn geweest. De optie is dan om weer naar een andere winkel te gaan of de zoektocht te staken. Vaak zijn de producten online goedkoper, dit komt doordat er grote hoeveelheden in andere landen worden ingekocht. Ook zijn de prijzen te vergelijken waardoor iedereen de goedkoopste aanbieder kan vinden. Tijd en energie wordt ook bespaart, geen drukke menigte waardoor er heen gelopen moet worden of parkeerplaatsen zoeken. De rij waarin gewacht moet worden om bijvoorbeeld een iPhone 9 af te rekenen, is er ook niet, met online shoppen is dat allemaal verleden tijd. Een nadeel is dat de verzendingskosten erg prijzig kunnen zijn waardoor het ingekochte product duurder wordt. Soms duurt de verzendingtijd erg lang en is het gewoon handiger om het fysiek te halen in de winkel. De kwaliteit van de producten is online via een foto moeilijk in te schatten, daarom kan het product soms afwijken van de omschrijving van het product. Gelukkig heeft Nederland wetten waardoor ingekochte producten weer geretourneerd kunnen worden.

Apps voor aankopen

De banken ING, Rabobank en nog vele andere banken aanmoedigen het online kopen van producten met een smartphone. De economie van Nederland zou steeds beter worden door het aanbieden van onlineproducten en diensten. ING heeft bijvoorbeeld een speciale bankieren app waar alle afschrijvingen en inkomsten te zien zijn op de smartphone. Ook is er een beveiligd netwerk waar met een aparte pincode producten en diensten veilig en snel online gekocht willen worden via een smartphone. Banken en bedrijven innoveren tot de dag van vandaag nog steeds, het online shoppen groeit en groeit maar. In de toekomst is het online kopen van producten en diensten via de smartphone heel belangrijk.