/ Nieuws / One Plus eerste met een 5G smartphone in 2019

One Plus eerste met een 5G smartphone in 2019

Alicia van den Velden on 21 december 2018 - 12:35 in Nieuws

Overal om eens heen horen we geruchten over wie als eerst een 5G mobiele telefoon op de markt zal brengen. Samsung en Huawei zijn onder meer fabrikanten die dit zo snel mogelijk willen realiseren, maar het is nog niet helemaal duidelijk wanneer dit komt! Echter, gaat OnePlus er met deze titel vandoor.

Samenwerking

De CEO van OnePlus, Peter Lau, heeft aangekondigd dat OnePlus als eerste commerciële 5G telefoons zal uitbrengen in Europa. We mogen dit toestel rond het eerste half jaar van 2019 verwachten. Om dit te kunnen realiseren heeft het een samenwerking afgesloten met de Britste operator EE. EE heeft op dit moment de grootste en snelste mobiele netwerk van het Verenigd Koninkrijk. Zij zijn dan ook de eerste in het Verenigd Koninkrijk een 5G netwerk gaan uitrollen.

Qualcomm

Om überhaupt gebruik te kunnen maken van het 5G netwerk moeten de telefoons wel 5G ondersteunen. Om dit te kunnen realiseren heeft OnePlus een beroep gedaan op de nieuwe 855 processor van Qualcomm. Deze processor zal het 5G netwerk kunnen ondersteunen.

Beschikbaarheid

In Nederland zullen we nog even moeten wachten op het gebruik van het 5G netwerk. Stel het is mogelijk dat we toestellen kunnen kopen met een 5G functie, dan zal dat niet direct meer waarde hebben. Providers hebben namelijk nog geen 5G netwerken tot hun bezit. Als we de geruchten mogen geloven, dan zal de overheid in 2019 de 5G frequenties veilen aan mobiele providers en zal er in 2020 pas de eerste plekken zijn die echt op het 5G netwerk zijn aangesloten.