/ Nieuws / Onbeperkt mobiel internet

Onbeperkt mobiel internet

iPhone
Alicia van den Velden on 13 juni 2017 - 07:54 in Nieuws

Door het feit dat mensen tegenwoordig steeds meer gebruik maken van social media maakt tegenwoordig ook bijna iedereen gebruik van mobiel internet. Dit is namelijk een essentieel onderdeel om op te hoogte te blijven van al je sociale contacten. Tegenwoordig is het aanbod qua mobiel internet dan ook sterk toegenomen. Uit onderzoek van Opensignal is zelfs gebleken dat het Nederlandse 4G netwerk op nummer zes staat wereldwijd qua dekkingspercentage. Maar liefst 86% van ons land heeft toegang tot een supersnel 4G netwerk. Verder is uit dit onderzoek gebleken dat wij beschikking hebben tot het op vier na snelste 4G netwerk ter wereld met een snelheid van 38,36 Megabits per seconde. Dit is natuurlijk alleen maar positief nieuws voor de Nederlandse mobiele netwerkgebruikers.

Hoeveel data verbruik je nou eigenlijk

Wanneer je een abonnement neemt met een databundel, dan kan je kiezen uit ontzetten veel verschillende aantallen aan data dat je tot beschikking krijgt. Deze aantallen kunnen verschillen van 100 MB tot een respectabele 16 GB (16.000 MB) per maand. Echter is het erg belangrijk om, voordat je een databundel neemt, te kijken hoeveel mb aan data je nou precies nodig bent. Zo weet je namelijk zeker dat je straks niet met te weinig of te veel data zit. De manier waarop je kan zien hoeveel data je nodig bent is door te kijken hoeveel bepaalde apps, waar je veel gebruik van maakt, aan MB verbruiken. Hierdoor kan je een eenvoudige inschatting maken hoeveel je nodig bent. Concludeer je nou dat je meer dan bijvoorbeeld 10.000 MB nodig bent? Dan kan een abonnement relatief best duur worden, om te voorkomen dat je nou ontzetten veel geld neer moet leggen elke maand kan je ervoor kiezen om een abonnement te nemen met een onbeperkt aantal MB’s aan mobiel data. Deze abonnementen zijn meestal wat voordeliger dan één waarbij je gelimiteerd bent aan een maximaal aantal.

Welke provider kies je

In Nederland heeft men een ruime keus aan alle verschillende providers die weer verschillende mobiele abonnementen aanbieden, hierdoor kan soms verwarring ontstaan. Wanneer je op zoek bent naar de beste en voordeligste provider die aan jouw wensen kan voldoen, dien je ze te vergelijken. Dat kan je eenvoudig doen op een site van de vergelijker. Door middel van websites zoals deze kan je eenvoudig al je wensen invoeren die jij hebt voor jouw mobiel abonnement, vervolgens krijg je via de site allemaal verschillende aanbieder te zien inclusief de prijs die zij vragen voor het abonnement wat zij aanbieden. Bij deze abonnementen kan je weer kiezen uit twee verschillende mogelijkheden, deze bestaan uit een abonnement inclusief smartphone of een sim only abonnement. Bij deze laatste bestaat, zoals de naam al aangeeft, alleen uit een sim kaart en moet je vervolgens zelf over het toestel zien te beschikken. Let wel op dat de smartphone die je van plan bent te gebruiken in combinatie met een sim only abonnement, simlockvrij is. Anders wordt de simkaart die jouw abonnement bevat niet geaccepteerd door de mobiel en kan je vervolgens nog niks.