/ Nieuws / Nieuwste smartphones van Samsung

Nieuwste smartphones van Samsung

Samsung A6
Alicia van den Velden on 2 juli 2018 - 14:19 in Nieuws

Samsung heeft officieel de Samsung Galaxy A6 aangekondigd en de Samsung Galaxy A6 Plus, deze zullen eind mei worden gelanceerd op de telecommarkt. Helaas voor Samsung lekte op 1 mei 2018 al ongeveer alle informatie over de Samsung Galaxy A6 uit waardoor Samsung het toestel nu officieel moet maken. Zowel de Samsung Galaxy A6 als de Samsung Galaxy A6 Plus zijn al in begin mei onthuld door Samsung. Deze twee splinternieuwe toestellen zijn vanaf medio juni verkrijgbaar in diverse kleuren; zwart, goud en paars. De 2 vernieuwde smartphones van Samsung zijn goedkopere varianten van de Samsung Galaxy A8 die eerder dit jaar al verscheen in Nederland. Net als de Samsung Galaxy A8 hebben beide smartphones een voorkant vullend design met slechte kleine bezels boven- en onderaan in het beeld. De vingerafdrukscanner is achterop te vinden bij beide toestellen van Samsung. Tevens hebben ze ook beide Bixby, de virtuele assistent van Samsung die werd geïntroduceerd op de Galaxy S8.

Specificaties van de Samsung Galaxy A6 en Samsung Galaxy A6 Plus

Het smartphonescherm van de Samsung Galaxy A6 heeft een inch van 5,6 met een resolutie van 1480 bij 720 pixels. De voorcamera en hoofdcamera beschikken beiden over een 16 megapixel-camera wat erg geweldig is aangezien er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de camera’s op smartphones. Daarnaast heeft deze nieuwe smartphone een 3GB werkgeheugen met 32 GB opslagruimte aanwezig, over de accucapaciteit zijn we ook tevreden. Deze bedraagt namelijk een vrij redelijke 3000 mAh bij Samsung Galaxy A6.

De Samsung Galaxy A6 Plus is niet alleen met zijn 6-inch scherm wat groter maar ook direct krachtiger. Er is nog steeds 32 GB opslagruimte maar daarnaast ook een 4GB werkgeheugen en een octacore-processor van 1,8 GHz. Wat betreft de camera’s van de Samsung Galaxy A6 Plus daar raken we niet over uitgepraat, de achterkant van dit toestel heeft namelijk 2 camera’s. Een camera van 16 megapixel en een camera van 5 megapixel. De voorcamera van dit nieuwe toestel heeft een megapixel van 24. Daarnaast heeft het scherm een scherpe full hd-resolutie (2220 bij 1080 pixels) met een accucapaciteit van 3500 mAh. Zowel de Samsung Galaxy A6 als de Samsung Galaxy A6 Plus draaien op Android 8.0 (Oreo) met Samsung Experience-skin. Dit is het nieuwste besturingssysteem van Android.

Bestel eenvoudig de nieuwste Samsung smartphone online

Beide nieuwe smartphones van Samsung liggen comfortabel in de hand en hebben flitsers bij de camera’s op de toestellen. Tevens ondersteunen ze ook allebei Dolby Atmos, dat is een hypermoderne geluidservaring waarbij elke speaker een afzonderlijk geluid kan creëren. Vanaf eind mei zullen de Samsung Galaxy A6 en de Samsung Galaxy A6 Plus beschikbaar zijn om te kopen. Voor de Samsung Galaxy A6 geldt waarschijnlijk een adviesprijs van ongeveer €300,- en voor de Samsung Galaxy A6 Plus wordt er uitgegaan van een adviesprijs van €370,-. Deze bedragen zijn een behoorlijk verschil van het toestel dat begin 2018 op de telecommarkt kwam. De de Samsung Galaxy A8 betaalde je toentertijd nog bijna €500,- voor terwijl daarvan de prijs nu ook al ruim gezakt is naar €350,-.