/ Nieuws / Nieuwe Samsung smartphones?

Nieuwe Samsung smartphones?

Samsung smartphone
Alicia van den Velden on 25 juni 2018 - 15:16 in Nieuws

Nieuwe Samsung smartphones?

Samsung is al jarenlang een van de bekendste en grootste smartphoneontwikkelaars in de wereld en heeft samen met Apple meer dan de helft van het marktaandeel. Ieder jaar zijn er ook veel Samsung fans die graag het nieuwste van het nieuwste willen van Samsung. Daarom zijn er zijn veel geruchten over de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy X die zijn waarschijnlijk de twee nieuwe toptoestellen van Samsung. Het is nog niet zeker wanneer de toestellen precies lanceren, wat de specificaties zijn en hoe ze eruit gaan zien. Wel krijgen we van de geruchten te horen wat we kunnen verwachten van de toestellen. De Samsung Galaxy S10 wordt de opvolger van de Galaxy S9 en de Galaxy X wordt een splinternieuwe smartphone.

De Galaxy S10

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung zal volgens geruchten de Galaxy S10 heten. Dit is de meeste logische benaming, omdat de vorige toestellen ook op deze wijze werden genoemd. Sinds de Galaxy S8 hebben de Note- en S-toestellen een irisscanner, echter wordt de irisscanner vervangen door een 3D-gezichtsherkenning bij de Galaxy S10. Dit zou je kunnen vergelijken met gezichtsherkenner van de iPhone X. Ook krijgt de smartphone een nieuwe vingerafdrukscanner. Bij de vorige toestellen werd de vingerafdrukscanner geplaatst onder de camera aan de achterkant, veel gebruikers waren hier niet fan van en wilde liever de scanner aan de voorkant. Met de nieuwste technologie wil Samsung de vingerafdrukscanner onder het scherm plaatsen, waardoor de scanner aan de voorkant zit maar het geen extra randen toevoegt. Dit betekent dat de scanner niet meer aan de achterkant zit, maar aan de voorkant. Tevens krijgt het toestel een groter screen-to-body ratio. Dit betekent dat de randen nog kleiner worden, in vergelijking met de vorige toestellen.

De nieuwe Galaxy X

Samsung heeft naast de Galaxy S10 ook een ander toestel gepland, volgens de geruchten. Dit toestel gaat waarschijnlijk de Galaxy X heten en brengt een nieuw idee naar voren. Het is namelijk de bedoeling dat het toestel opvouwbaar is met twee schermen, waardoor je theoretisch gezien een mobiel en tablet op zak hebt. Hoe de smartphone gaat buigen is nog niet bekend. Het is gerucht dat de smartphone een flexibelscherm krijgt, waardoor het eigenlijk één scherm heeft. Het toestel zal het duurste zijn van twee, met een hoger prijskaartje dan de controversiële iPhone X van Apple. Verder is er weinig bekend over het toestel. De Galaxy S10 en Galaxy X lanceren, volgens geruchten, in het eerste kwartaal van 2019.