/ Nieuws / Nieuwe regel voor providers doordat toestel bij abonnementen als lening wordt gezien

Nieuwe regel voor providers doordat toestel bij abonnementen als lening wordt gezien

Alicia van den Velden on 2 juli 2015 - 09:55 in Nieuws

Vorig jaar oordeelde de Hoge Raad al dat bij telefoonabonnementen de telefoon, die vaak gratis wordt bijgeleverd, in feite een soort lening is; voor het toestel wordt iedere maand een bedrag afbetaald. Nederlandse providers hadden om een uitzondering gevraagd, maar minister Dijsselbloem heeft in een brief laten weten dat dit “niet wenselijk en niet te rechtvaardigen is”.

De regels gelden voor verleners van kredieten boven de 250 euro. In de telecomsector zijn de kredietverstrekkers de providers, en is het krediet een telefoon. Volgens de nieuwe regels moeten providers bij een telefoon met een waarde van boven de 250 nu een inkomenstoets doen, moeten consumenten gewaarschuwd worden met de waarschuwing “Let op, geld lenen kost geld en moet het abonnement geregistreerd worden bij het Bureau Kredietregistratie. Hierdoor hebben andere kredietverleners hierin ook inzicht.

De maatregel geldt niet voor telefoons met een waarde van onder de 250 euro. Een oplossing die providers zouden kunnen gebruiken, is om de klanten een aanbetaling te laten doen. Hierdoor daalt de waarde van de telefoon / krediet, onder de 250 euro.