/ Nieuws / Nieuwe iPhone met gebogen scherm

Nieuwe iPhone met gebogen scherm

Nieuwe iphone
Alicia van den Velden on 25 mei 2018 - 08:20 in Nieuws

Apple zette een ander soort telefoon op de markt met de iPhone X maar de volgende stap van de toekomstige smartphones is ietwat groter. Apple is volgens geruchten bezig met een iPhone met een gebogen scherm en bediening met gebaren. Het persbureau Bloomberg meldt dit en is een van de meest betrouwbare bronnen op het gebied van iPhone-geruchten. Het scherm van de toekomstige iPhone is naar binnen gekromd van boven naar beneden, echter is het scherm nog in de vroege fase van de ontwikkeling. Apple heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de geruchten die rondgaan over de nieuwe iPhones. Het scherm en de gebarendienst zullen op zijn vroegst pas over twee jaar in de smartphones worden geplaatst. In de eerst opvolgende modellen die Apple uitbrengt worden oled-schermen gebouwd.

Gebogen oled-scherm

Volgens geruchten zal het iPhonescherm van Apple geleidelijk naar binnen buigen van de onderkant tot bovenkant. Dit is de eerste keer dat Apple waarschijnlijk een gebogen scherm gaat gebruiken, dit is een nieuwe mogelijkheid met oled-schermen, deze kunnen in tegenstelling tot de lcd-schermen die in andere telefoons van Apple gebruikt worden, gebogen en gevouwen worden. Bij oled-schermen zijn er geen rechte hoeken vereist. Apple heeft inmiddels een telefoon met een oled-scherm op de markt gebracht, dit is de iPhone X. Andere concurrenten hebben al eerder getest met gebogen schermen, LG bracht namelijk enkele jaren geleden gebogen smartphones op de markt. Dit toestel van LG genaamd LG G Flex had een naar binnen gekromd oled-scherm. Echter waren deze telefoons geen groot succes, ze zijn inmiddels van de markt gehaald. Ook gaat het gerucht dat Apple op een korte termijn meer iPhones uit gaat brengen met een oled-scherm, dit gebeurt volgens bronnen later dit jaar. Het gaat om een toestel met een 6,5-inch display.

Gebaren vlak

Het gerucht gaat dat Apple zou werken aan een techniek met een gebarenvlak die boven het scherm zit. Hiervoor moeten sensoren worden gebouwd in het scherm van de iPhone. Samsung en Google hebben al eerder een telefoon uitgebracht met gebarenbediening, echter zaten deze sensoren in de rand van de telefoon. Apple wil deze sensoren bouwen in het scherm van de iPhone en zouden moeten werken vlak boven het scherm en minder ver van het toestel af. De nieuwe iPhone kan zo bediend worden zonder aan te raken, je vinger blijft net boven het scherm zweven; dat zorgt ervoor dat je scherm niet vies wordt. Dit zijn de zogeheten touchless controls, ze registreren de vingers als ze boven het scherm gehouden worden, de sensoren die in het scherm zitten meten de afstand tussen het scherm en de vingertop, zo kan de iPhone worden bediend met gebaren.