/ Nieuws / Mogelijk 2GB werkgeheugen in de iPhone 6S

Mogelijk 2GB werkgeheugen in de iPhone 6S

iphon 6s
Alicia van den Velden on 15 januari 2015 - 15:04 in Nieuws

Bronnen van het doorgaans goed ingelichte Taiwanese Technews melden dat de iPhone 6S waarschijnlijk de beschikking krijg over 2GB werkgeheugen. Gisteren verscheen er ook al een gerucht over de iPhone 6S, waarin details over de mogelijke camera’s met ingebouwde druksensoren werden vermeld. De informatie komt weg bij hardwarefabrikanten waarmee Apple momenteel in gesprek is voor de productie van de opvolger van de iPhone 6.

Wat bijzonder is aan het nieuwe werkgeheugen is de nieuwe techniek die gebruikt wordt. Eerder werd de oude LPDDR3 architectuur gebruikt, terwijl nu LPDDR4 geheugen gebruikt wordt. Deze techniek zorgt ervoor dat het werkgeheugen over een dubbele bandbreedte bezit terwijl er geen extra energie wordt verbruikt. Aan het nieuwe geheugen hangt wel een hoger prijskaartje, het is gemiddeld 35% duurder dan LPDDR3, of dit door wordt berekend in de toestelprijs zal nog moeten blijken.

Bij elke lancering van een nieuwe Apple iPhone is de hoeveelheid werkgeheugen een punt van discussie. De iPhone 6 en 6 Plus beschikken maar over 1GB werkgeheugen terwijl andere high-end toestellen van bijvoorbeeld HTC of Huawei over 3GB of zelfs 4GB beschikken. Apple geeft aan dat de iPhones efficiënter met het beschikbare werkgeheugen omgaan en dus niet meer nodig te hebben.