/ Geen categorie / Waar moet je op letten als je de batterij van je iPhone vervangt?

Waar moet je op letten als je de batterij van je iPhone vervangt?

Alicia van den Velden on 26 oktober 2017 - 10:02 in Geen categorie

Velen van ons kennen het wel, na een tijdje gaat de batterij van je iPhone niet meer lang mee. Wil jij niet meer continue kijken of de batterij nog vol zit? Dan is het een goed idee om de batterij van je telefoon te vervangen. iPhone reparatie bedrijf Foonz.nl vertelt je in dit artikel waar je op moet letten.

De batterij van je iPhone vervangen: waar moet jij rekening mee houden?
Als je iPhone batterij goed onderhoud zou je volgens Apple na 500 keer opladen ongeveer 80 procent capaciteit hebben. Als je grootverbruiker bent betekent dit dat je na ongeveer een jaar zult merken dat de accu van je iPhone minder lang werkt.

Via Apple de batterij van je Iphone vervangen
Gaat je iPhone batterij na een jaar al stuk dan krijg je normaal gesproken gratis een nieuwe iPhone. Indien de garantie verlopen is dan kun je via apple een nieuwe batterij kopen, maar dit kost je al snel 75 euro, excl. verzendkosten. De verzendkosten bedragen indien noodzakelijk 12,20 euro. Daarbij kun je je batterij laten vervangen door een telefoonaanbieder of rechtstreeks bij apple. Dit duurt ongeveer een week. Belangrijk is dat je alle gegevens van je iphone eerst wist. Dit doe je door eert een reservekopie te maken via iCloud of itunes. Indien je dit niet doet ben je al je foto’s en gegevens kwijt.

Ben jij handig? Dan kun je zelf je iPhone batterij vervangen.
Je kunt ook je iPhone batterij zelf te vervangen. Hiervoor dien je een iPhone batterij te bestellen. Dit kan enkel een batterij zijn, maar er zijn ook complete pakketten te koop waarbij je zowel de batterij als bijbehorende schroevendraaiers ontvangt. Het voordeel hiervan is dat de batterij veel goedkoper kan worden vervangen, echter doe je dit dan volledig op eigen risico.

Stappenplan iPhone batterij vervangen
1. Zet je je iPhone uit en schroef jij alle schroefjes aan de onderkant van het toestel los.
2. Zet je een zuignap op het scherm en houdt de onderkant van het scherm vast. Door gebruik te maken van een plastic staafje voorkom je bij het openen krassen.
3. Open het scherm niet meer dan 90 graden, anders bestaat de kans dat de bekabeling wordt aangetast.
4. De batterij is nu zichtbaar. Het metalen plaatje moet nog losgeschroefd worden.
5. Maak nu de batterij los door het zwarte uiteinde van de kabel los te maken.
6. Plaats de nieuwe batterij op dezelfde plek.
7. Plaats het metalen plaatje terug en schroef het vast.
8. Klap het scherm terug en druk hem stevig aan en zet het scherm vast aan de onderkant van de iPhone. De batterij is vervangen.