/ Nieuws / iOS9 maakt zelf ruimte vrij voor updates

iOS9 maakt zelf ruimte vrij voor updates

IOS 9 Apple
Alicia van den Velden on 24 juni 2015 - 07:32 in Nieuws

Betatesters van iOS 9 melden dat de nieuwste versie van iOS automatisch ruimte vrij kan maken op de telefoon, als er te weinig opslagruimte beschikbaar is. Het systeem doet dit door zelf geïnstalleerde apps te verwijderden. De apps worden na installatie van de update ook weer automatisch geïnstalleerd.

Gebruikers van iPhones met een beperkte opslag klagen al langer over het feit dat de software updates en het besturingssysteem van Apple te groot zijn. Hierdoor blijft er weinig ruimte over voor applicaties en bestanden en kunnen updates vaak pas geïnstalleerd worden nadat handmatig wat gegevens verwijderd zijn. De nieuwe versie voert dit proces dus automatisch uit. Voor installatie worden applicaties verwijderd om meer ruimte te creëren, maar wel wordt persoonlijke data opgeslagen op de telefoon. Na installatie van de update worden de applicaties weer geïnstalleerd en ingesteld met de opgeslagen persoonlijke data.

Eerder maakte de telefoon gigant al bekend dat de updates voor iOS9 een stuk minder groot zullen zijn, om gebruikers met weinig opslagruimte ook goed te bedienen. Verwacht wordt dat het nieuwe besturingssysteem in september van dit jaar uitgebracht zal worden.