/ Nieuws / Internet, tv en bellen?!? Voor als je door de bomen het bos niet meer kunt zien!

Internet, tv en bellen?!? Voor als je door de bomen het bos niet meer kunt zien!

Alles-in-één
Alicia van den Velden on 9 augustus 2017 - 14:34 in Nieuws

Alles in 1 of alles juist los?

Internet vergelijken is tegenwoordig niet zo makkelijk meer. Er zijn zoveel aanbieders dat je vaak door alle aanbiedingen het passende aanbod niet meer kunt vinden. Nu zijn er uiteraard sites om de pakketten van internet te vergelijken, maar dan moet je wel eerst weten welke opties er zijn en wat je wilt.
Wil je bijvoorbeeld een vaste telefoon? Wil je daar dan ook vaak mee bellen? Zo ja, neem je een pakket met vaste telefonie en als het kan ook gelijk onbeperkt. Dan heb je vaak onbeperkt dal of altijd onbeperkt. Per aanbieder verschillen de uren waarop je dan gratis kunt bellen. Dus zoek dat goed uit en combineer dat met je wensen. Soms is het voordeliger om een altijd onbeperkt abonnement te nemen, dan daluren.
Of kies je er toch voor om wel een vaste telefoon te hebben in verband met bereikbaarheid, maar verder je mobiel te gebruiken voor het bellen? Dan hoef je helemaal geen abonnement te kiezen, de aansluiting voor telefonie zit er vaak gratis bij. Je gaat pas kosten maken zodra je ermee gaat bellen.

Televisie erbij?

De grote vraag ligt tegenwoordig niet meer bij wel of geen vaste telefoon, maar bij wel of geen televisie abonnement. Want met al die verschillende videodiensten die ons worden aangeboden is het televisie abonnement steeds minder populair.
Steeds minder mensen kijken naar het journaal, want ze hebben alles door de dag heen al online gelezen. De halve avond verspillen aan reclame kijken terwijl je via de videodiensten zonder reclames kunt kijken? Nee, dank je!
Daarom moet je, zodra je begint met internet vergelijken, even goed nadenken of je televisie erbij wilt. Tegenwoordig nemen steeds minder mensen een televisie abonnement en nemen steeds meer mensen een abonnement op videodiensten. Want als je voornamelijk gebruik maakt van deze videodiensten is het minder noodzakelijk om televisie in je pakket te nemen.

Hoe, wat en waar internet vergelijken?

Ik kan alleen maar aanraden dit vooral op verschillende manieren te doen. Persoonlijk zou ik beginnen op de afhankelijke en onafhankelijke vergelijkingssites. Waarom ook de afhankelijke? Die hebben vaak mooie deals met bepaalde internet aanbieders afgesproken waardoor ze toch goedkoper kunnen zijn.
Daar zou ik zeker de zoektocht van het vergelijken niet stoppen. Ga ook eens kijken op de websites van de aanbieders zelf, maar liever nog, als je er de tijd voor hebt, zoek telefonisch contact met de aanbieders. Waarom? Omdat ze dan moeite gaan doen om jou als klant binnen te krijgen. Dan plotseling kunnen ze bovenop die mooie actieprijs van de eerste 3 maanden er 3 extra maanden aan vast plakken. Of die mooie actieprijs kan plotseling toch nog 5 euro van af.
Mocht je op dit moment al een provider hebben, laat die dan vooral ook weten dat je je goed ingelezen hebt en serieus twijfelt om over te stappen. Ook je huidige aanbieder kan dan vaak nog een mooie aanbieding voor je maken!

Wat is jouw conclusie?

Ik denk dat je ondertussen aardig weet waar te zoeken, maar vooral wat je wilt. Twijfel niet, durf een klein beetje brutaal te zijn, want zoals het spreekwoord luid, brutalen hebben de halve wereld, of in dit geval, hetzelfde pakket voor de halve prijs!